LILLESAND/BIRKENES/GRIMSTAD: Klokken 18.32 fikk politiet melding om at en 35 år gammel mannlig motorsyklist fra Drammens-distriktet kolliderte med en bobil nær Herefoss stasjon i Birkenes.

Motorsyklisten skal ha vært bevisstløs etter kollisjonen, og ble sendt til Sørlandet sykehus i Kristiansand, der han nå er til behandling. Sykehuset opplyser sent fredag kveld at mannen har moderate skader og skal opereres i løpet av natta, og at tilstanden er stabil. Det var en mann på 60 år og en kvinne på 55 år, begge fra Mandals-området, i bobilen. De ble sendt til Sørlandet sykehus i Arendal. Sykehuset opplyste sent fredag kveld at begge er lettere skadet, og at de observeres på intensivavdelingen. Tilstanden på de to skal være stabil.

Det var to motorsykler som kjørte i følge den ene veien og to bobiler som kjørte i følge den andre veien før de traff hverandre.

Klokken 18.35, tre minutter etterpå, fikk politiet igjen melding om et trafikkuhell. Denne gangen ved Risdal i Froland. En personbil med to personer i kjørte rett utfor veien, antakelig fordi det kom en kraftig haglebyge i området.

— De mistet kontrollen på bilen på grunn av den glatte veibanen, sier Per Lauvnes i Agder politidistrikt til fvn.no.

De to personene, en 60 år gammel mann og ei 63 år gammel dame fra Stavanger, fikk lettere skader og ble kjørt til Sørlandet sykehus i Arendal der de skal ligge til overvåkning over natta.

Ulykken i Lillesand fikk politiet melding om klokken 17.31. En personbil med en mann på 26 år og ei kvinne på 29 år i, begge fra Kristiansands-området, kjørte ut på E18 like ved bomstasjonen i Svennevik ved Lillesand. Bilen ble kolliderte med et vogntog som kjørte østover.

Den ene av dem ble sendt med luftambulanse og den andre med vanlig ambulanse til Sørlandet sykehus i Arendal. Sykehuset opplyste sent fredag kveld at mannen er alvorlig skadet med bruddskader. Tilstanden er stabil, han ligger på intensivavdelingen og skal opereres. Kvinnen er moderat til alvorlig skadet, tilstanden er stabil og hun ligger på intensivavdelingen.

— Føreren har muligens ikke sett seg godt nok for, og ble truffet av et vogntog da bilen kom ut på E18, sier Per Lauvnes.

Politiet har ikke fått beskjed om at føreren av traileren, en finsk mann, er skadd.

Veien var stengt mens redningsarbeidet pågikk, cirka en time. De to i personbilen var fastklemt i bilen en drøy halvtime før de ble skåret løs.

— Vi skal arbeide videre med denne saken for å finne ut hvorfor de kolliderte, sier Lauvnes til fvn.no.

Fvn.no følger opp saken.