HANSTHOLM/VIGSØ: 160 barn fra Randesund IL mellom 11 og 15 år ventet søndag kveld tålmodig på ledig plass med Master Ferries tilbake til Kristiansand. De var på vei tilbake fra en større fotballturnering i Gistrup, utenfor Aalborg i Danmark.

— Vi skulle reist med 17.30-båten tilbake, forteller Petter Tollefsen på telefon fra Danmark. Han forteller at bookingen har vært klar lenge, og at Master Ferries til og med muntlig bekreftet bookingen før helgen.

Reiselederen for Randesund-gjengen ble oppringt av Master Ferries søndag med beklagelsen.

Badeland

— Nå har Master Ferries booket oss inn på Vigsø Feriesenter. Der har de sørget for at vi får mat og inngang på badeland. Det er store områder vi kan være på.

De unge har fått brus og pizza, pølser og pommes frites, og de voksne har spist seg mette på pasta.

— Men dere kommer seint hjem i natt?

— Ja, vi kommer hjem 00:30. Folk skal jo på skole og jobb i morgen, men vi som er ledere må jo bare være positive, og holde en munter tone. Foreldrene har smurt seg med tålmodighet, og henter sine håpefulle på kaia.

Spydde på overfarten

Overfarten til Danmark gikk greit, men det var ganske god sjø.

— Det var vel en 10-20 prosent som spydde, smiler Tollefsen. Men det hadde vi kalkulert med på forhånd.

Mens de venter på å få komme hjem, kan Randesund IL i det minste glede seg over medaljene de kommer hjem med utpå natta:

Gutter 14-laget tok gull, 12-åringene sølv og jenter 14 fikk med seg bronsemedaljer fra turneringen, der 110 lag deltok.

Vinket med paraplyer

Nils Udjus forteller om det totale kaos på kaia i Hanstholm.

— Vi hadde billetter til 12:00-ferga, men kom ikke med. Det lyktes oss, sammen med et annet par, å få hivd oss med ferja 17:30. Men det var helt tilfeldig hvem som slapp med denne avgangen, mener Udjus.

Han forteller om ferjepersonell som vinket biler ombord med paraplyer.

— Det var det totale kaos, og folk uten bestilte billetter slapp foran andre med gyldige billetter. Dette er helt uakseptabelt for reisende, sier Udjus.

— Vi fikk matbilletter og kunne kjøpe oss mat på Master Ferries' regning. Men vi ville jo helst hjem, da.

- Fryktelig dumt

Administrerende direktør for Master Ferries, Svein Olaf Olsen, synes det er ergerlig med bookingtabber på en så innbringende dag. De har hatt 2500 reisende denne søndagen.

— Har det vært kaos i Hanstholm i dag?

— Det er ikke mye kaos, det er én booking som har gått galt, men ungdommene fra Randesund har fått mat og inngang på badeland, så jeg håper de har hatt det bra. Klokka tolv skjedde det en såkalt "stablefeil", så vi fikk rett og slett ikke med oss alle bilene vi skulle. De måtte vente i fem timer.

" Alle kom seg med klokken 17.30, så tilfeldighetenes spill, som Udjus så, får han være alene om," skriver Olsen i et debattinnlegg til denne saken senere søndag kveld.

— Men litt kjedelig med en slik bookingbommert på den første store utfartshelgen for dere?

— Ja, det har irritert meg i hele dag, dette. En av våre ansatte gjorde en beklagelig feil under bookingen i mars, før systemet satt skikkelig i fingrene på oss. På skjermen så alt riktig ut, men så skjedde altså feilen likevel. Vedkommende er selvsagt veldig lei seg i dag.

Olsen tror ikke dette skjer igjen.

— Med en gang det blir slik som dette, så oppleves det som et fryktelig kaos. En liten tue kan velte et stort lass, som det gjerne heter. Men nå har vi lært.