KRISTIANSAND: Totalt ble 73 bygg— og anleggsplasser kontrollert i løpet av onsdag og torsdag denne uken, melder sirdolen.no.

— Vi kontrollerte 130 firmaer og 312 arbeidstakere i Øvre Sirdal, Bortelid, Hovden og Brokke. Det ble avdekket 15 virksomheter som ikke hadde intensjon om å betale moms og skatt, sier fylkesskattesjef i Vest-Agder Karl Olav Valen til fvn.no.

Av arbeidstakerne som ble kontrollert avdekket Skatteetaten16 opplagte forhold av svart arbeid, dessuten var det 40-50 utlendinger som ikke tingene i orden.

— Mange av de utenlandske arbeidstakerne hadde arbeidet i Norge i flere år uten å betale skatt, sier Valen.

Fylkesskattesjefen mener kontrollen indikerer et tydelig mønster av svart arbeid både når det gjelder firmaer og enkeltpersoner. Han forteller at de følger bygg- og anleggsbransjen ekstra nøye.

— Kontroll av denne bransjen er en hovedsatsning for oss. Samtidig håper vi at bransjen selv kommer tydeligere på banen. Det bør være i alles interesse å jobbe mot dette, sier Valen.

Arbeidstilsynet var også med på kontrollen som primært var rettet mot hyttefelt på indre Agder. De stoppet arbeidet ved sju byggeplasser etter alvorlige brudd på arbeids- og sikkerhetskontroll.