KRISTIANSAND: Søndag 12. august kunne fvn.no melde om en mann som mistet 20.000 kroner i dyreparken og fikk dem igjen. Poul Erik Andersen var mannen som fant lommeboken, og da han leverte den tilbake fikk han 500 kroner i finnerlønn. Det følte politet var altfor lite og grep i dag inn for å sikre at Andersen får den finnerlønna han har krav på .

Nå hevder mannen som mistet lommeboken at det ikke var snakk om 20.000 som han først sa, men bare et par tusen.

— Han tenkte ikke over det han sa. Mannen er en spøkefugl, og kunne like gjerne sagt at den inneholdt en million kroner, sier mannens advokat, Olav Sylte.

— Er ikke dette en fryktelig dårlig spøk?

— Han ønsket å få hjelp til å finne igjen lommeboka. Den inneholdt kort og andre viktige ting for mannen. Han følte det var lettere å få hjelp til å finne den igjen dersom den inneholdt mye penger, forteller han.

Ingen spøk

Poul Erik Andersen på sin side er overbevist om at det ikke var noen spøk fra mannens side.

— Selv om jeg ikke så i lommeboken og telte pengene, er jeg sikker på at det var 20.000 kroner eller mer i lommeboken. Jeg kan ikke se hvilken grunn han skulle ha for å spøke med det, sier Andersen.

Han mistenker at mannen nå kan ha fått kalde føtter på grunn av all oppmerksomheten saken har fått.

— Jeg tror at han prøver å moderere summen fordi han nå frykter at ligningskontoret blander seg inn, sier Andersen.

Svarte penger?

Mannen har nemlig tidligere sagt at de 20.000 kronene var svarte penger. Dette sa han til fvn.no på mandag.

— De pengene var betaling for en jobb jeg hadde gjort, og som jeg fikk betalt svart - jeg fikk pengene i hånda, sier mannen som ikke ønsket å stå fram med navn og bilde.

At det skal være svarte penger, blir tilbakevist av Sylte i dag.

— Han har aldri gjort noe galt i sitt liv, og vet selvfølgelig at det å jobbe svart er ulovlig. Han er som sagt en spøkefugl, og tenkte ikke over konsekvensene på det han sa, forteller han.

Beklager

Videre kan Sylte fortelle at de beklager dersom dette har ført til mye bry for Poul Erik Andersen.

— Det er synd dersom han skal føle seg lurt, og vi gir han gjerne en tusenlapp til utover de 500 kronene han allerede har fått. Dette gjør vi ikke på grunn av at det var mye penger i lommeboken, men mer på grunn av at det også lå kort og andre personlige ting i den som har verdi for eieren, sier Sylte.