Med knappest mulig flertall — 11 mot 10 stemmer - valgte kommunestyret å følge helse- og sosialutvalgets forslag til vedtak. Det vil si at behandlingen av skjenkesaken utsettes til ruspolitisk handlingsplan er evaluert.Nødvendig med bevilling

Olav K. Vaaje mente imidlertid at søknaden måtte kunne realitetsbehandles i tirsdagens møte. Han trakk fram at kommunen har en ruspolitisk handlingsplan å forholde seg til, og syntes ikke det var noen begrunnelse å si nei, fordi om kommunen hadde glemt å evaluere denne planen. Olav K. Vaaje mente også at skjenkebevilling var en nødvendighet for at dette prosjektet på Slettås kunne gjennomføres.

Helge Hallingby engasjerte seg også sterkt i denne saken, og mente flertallet gikk i mot næringsutvikling.

Flere av politikerne reagerte dessuten på helse- og sosialsjefens innstilling, der han trakk fram dette med jakt og friluftsliv og alkohol som en uheldig kombinasjon. De mente dette ble et slags «overformynderi».Ryddighet

Flertallet i kommunestyret - blant annet med KrF-ordfører Tjøstolv P. Colbjørnsen - mente det var mest ryddig å behandle skjenkesøknaden etter evaleringen av ruspolitisk handlingsplan.

Stuten kafè har tidligere i år bare fått skjenkebevilling fram til 31. mars neste år, siden kommunestyret ville evaluere den ruspolitiske handlingsplanen før videre skjenkebevilling ble gitt.