¿ Vi ser meget alvorlig på dette, sier politistasjonssjef Jostein Hansen, som lover aksjoner fra politiets side for å få slutt på problemet.

Det er ikke noe nytt at ungdom forsøker å forfalske legitimasjonen sin for dermed å kunne komme inn på byens utesteder. Men i år er problemet større enn noensinne.

¿ Restaurantene forsøker å drive en effektiv kontroll, men om sommeren, når presset er stort for å komme inn på utestedene, er det ikke alltid like lett å avdekke en slik forfalskning, og resultatet kan bli at ungdom under 18 år kommer seg inn, får servering, og restauranten kan miste bevillingen, sier Jostein Hansen, som forstår at næringen er fortvilet.Aksjoner

¿ Ser politiet alvorlig på slike forfalskninger?

¿ Ja, og loven er da også svært streng på dette området. Forfalskning av ID-kort har faktisk en strafferamme på 3 måneder ubetinget fengsel, så dette er ingen spøk. Men selv om man ikke skulle få en så hard straff, blir man registrert i strafferegisteret, og dette kan få følger for utdannelse, og visum til utlandet. Man vil f. eks. få problemer med visum til USA med en slik sak på seg, sier Hansen, som nå lover aksjoner for å få bukt med problemet.Enkelt

¿ Er det enkelt å forfalske legitimasjonen?

¿ De tilfeller vi har avslørt har ungdommene benyttet ID-kort fra søsken eller venner. Mange oppfatter dette som ganske uskyldig, men det er det ikke, og derfor ønsker vi nå å gå ut og advare ungdommen. For blir forfalskningen avslørt, kan konsekvensene bli ganske dramatiske, sier Hansen.Politistasjonssjef Jostein Hansen advarer ungdommen mot å forfalske ID-kortene.