To baklengsmål etter pause gjorde oppgaven altfor vanskelig for Rosenborg i europaligakvalifiseringens fjerde runde. 1-2-tapet sendte Austria Wien videre med 4-2 sammenlagt.

— Vi var ikke på vårt beste. Hadde vi vært det, hadde vi slått ut dette laget. I dag fortjente vi ikke å spille i Europa, sa RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til MAX etter kampen.

— Vi så preget ut i første omgang. Vi åpnet egentlig ganske ålreit, men deretter ble vi usikre og stresset. Vi fant ikke noen rytme. I andre omgang var vi bedre, men slapp inn mål du kanskje kan kalle enkle. Vi gjorde noen misser defensivt man blir straffet for på dette nivået, tilføyde han.

Tore Reginiussen sene redusering i bortekampen tente håpet i RBK-leiren foran torsdagens returmøte, men på Lerkendal viste Austria Wien seg som det sterkeste laget.

Rosenborg var heldige som ikke havnet under i målprotokollen allerede før pause. Gjestene fra den østerrikske hovedstaden skapte et knippe store sjanser og burde ledet halvveis. Olarenwaju Kayode fikk to muligheter og scoret på den andre, men heldigvis for Rosenborg sto 23-åringen offsideplassert. (©NTB)