— Jeg kan ikke tenke meg at det er noen som helst fare for at det skal bli spredd kugalskapsmitte gjennom de tarmene vi bruker, sier pølsemakermester og innehaver av Jens Eide Kjøttforretning i Lillesand, Øystein Eide.Fra 1. januar i år ble det forbudt å lage pølseskinn fra storfetarmer fra EU-land. Dette kommer av norske myndigheter mener at nettopp pølseskinn kan være en smittekilde til kugalskap. Men dette skal ikke være noe problem for pølsemakerne på Agder.- Vi har garantier for at tarmene vi bruker til pølsene våre ikke kommer fra EU-land, sier Trond Anton Ringøen i Ringøen AS.Arne B Corneliussen AS i Oslo leverer pølseskinn til både Ringøen AS og Jens Eide Kjøttforretning. Han avviser at det er forbundet noen som helst fare med å spise pølseskinn.- Vi importerer dyretarmer utenfra EU-området. Storfetarmer, som er i søkelyset når det gjelder kugalskap, har vi hentet fra Brasil i fem år. Og vi har ikke importert noen dyretarmer fra EU de siste to årene, sier administrerende direktør Arne Olafsen.Det har blitt reist en del kritikk de siste dagene på grunn av at pølser med utenlandsk kjøtt og pølseskinn har blitt solgt som «Godt Norsk». Men for Jens Eide Kjøttforretning er ikke dette et problem.- Vi henter slaktedyrene på gårdene og slakter dem selv. Det står på pakken hvilken gård dyret kommer fra når kjøttet ligger i kjøttdisken. Det eneste vi ikke lager selv, er pølseskinnene, sier Øystein Eide.Men han håper at også dette kan endre seg i nær framtid.- Vi undersøker nå med næringsmiddeltilsynet om vi får lov til å bruke dyretarmene fra våre egne slakt, sier han.Eide er enig med både Ringøen og Olafsen i sin dom over de sørlandske pølsene.- Pølsene er helt trygge. Sørlendingene må bare spise så mye pølser de vil.