FARSUND: – Jeg har blitt anmodet av Frp om å stille på liste som ordførerkandidat, og jeg har bekreftet at jeg vil stille, sier Salvesen til Farsunds Avis.

Salvesen bekreftet nyheten til Farsunds avis i går, men fristen for å foreslå kandidater er ennå ikke gått ut.

– Det er mulig å foreslå kandidater helt fram til nominasjonsmøtet, men kandidaten må akseptere å stå på lista før han eller hun havner der. Men selv om nominasjonskomiteen kommer med forslag, kan lista bli seende ganske annerledes ut på nominasjonsmøtet, sier Rolf Hugo Williamsen leder av nominasjonskomiteen og formann i Farsund Frp.

Frp har gjort det godt i Farsund ved kommunevalget i 2003 og stortingsvalget i 2005. Ved stortingsvalget i fjor høst, skrev Farsunds Avis at Frp klinte til med 37,7 prosent. Også i 2003 gjorde Frp et brakvalg der de fikk 24 prosent av stemmene. Det vil si at nærmere hver fjerde velger i Farsund stemte Frp. Galluptallene viser dessuten at partiet også gjør det godt på landsbasis.

Farsunds nåværende ordfører, Margit Brøvig (H), har tidligere vært ordknapp om hvorvidt hun vil ta gjenvalg eller ikke. Heller ikke tirsdag hadde ordføreren et klart svar å gi.

– Jeg vil gi beskjed til nominasjonskomiteen først. Jeg synes det er mest ryddig, sier Brøvig til Farsunds avis.

Men hun røper overraskelse over at Salvesen stiller som Frps ordførerkandidat.

– Dette overrasker meg, men om det stemmer, er det spennende. Han er en ressursperson, kreativ og dyktig på mange måter, sier Brøvig til Farsunds avis.