KRISTIANSAND: Lørdag 17. mars gikk de to jentene, sammen med en tredje søster, fredelig på veien i Voiebyen. Plutselig dukker 18-åringen opp, trekker fram en gassdrevet luftpistol og skyter uten forvarsel. Han treffer åtteåringen i panna, bare milimetre fra øyet. Hadde prosjektilet truffet øyet, kunne jenta blitt blind, skriver Kristiansand tingrett i dommen mot 18-åringen.

14-åringen blir truffet i ryggen, mens den tredje søsteren ikke ble truffet.

De kommer seg unna, og hjem. Der forteller de om dramaet til sine to eldre brødre, som kjører av gårde for å finne gjerningsmannen.

De finner ham, og ber om å få se i sekken til 18-åringen. Det får de lov til, men mens de holder på med det, trekker 18-åringen fram luftpistolen igjen. En av brødrene ser dette, og kaster seg mot domfelte, som likevel rekker å fyre av et skudd. Det rammer den andre broren i hofta. Brødrene legger mannen i bakken, og holder ham der til politiet kommer.

I retten erkjenner 18-åringen straffskyld. Han bekrefter at han skjøt mot jentene fordi han ikke liker utlendinger. Retten trekker det fram som en skjerpende omstendighet at domfelte skjøt mot jentene med rasistisk motiv.

Det viser seg at han har en iq på mellom 60 og 70, og har en adhd-diagnose. Men han har nektet å gå på Ritalin, som er en medisin mot adhd.

Han dømmes til 45 dagers fengsel, men straffen er allerede sont. Han satt nemlig seks dager i varetekt, og hadde 97 dagers husarrest etter ugjerningen.

I tillegg må han ut med 20.000 kroner i oppreisning til åtte-åringen som ble beskutt i panna, 10.000 til søsteren som ble truffet i ryggen, mens broen ikke får noen ting.