MANDAL: — Det har kun dreid seg om små narkobeslag på bøteleggelsesnivå, sier politioverbetjent Nils Olaf Holbek ved Mandal politistasjon.

Lørdag kveld ble en 20 år gammel Oslo-kvinne brakt til sykehus etter en GHB-overdose .

— Ifølge ambulansen var det et par personer som ble behandlet for overdose av GHB, men vi har ikke beslagt GHB i løpet av helgen, sier Holbek, som hadde hånd om politisikkerheten under Skalldyrfestivalen.

Narkotatt på campen

  • Totalt pågrep vi ni personer, alle ungdommer, for besittelse av narkotika under helgens festival.

Åtte av pågripelsene foregikk på campingplassen på Sjøsanden, kun én person ble tatt inne på festivalområdet i sentrum.

— Det dreier seg om mindre mengder hasj, marihuana, litt ecstasy og kokain, sier Holbek. Han understreker at åtte av de pågrepne var personer som ikke er bosatt i Mandal.

— Var dette som forventet?

— Det vil jeg si, det var egentlig mindre enn forventet. Vi har jobbet aktivt i forkant av festivalen, og vår opplevelse er at det er campen som er området for omsetning og bruk. Vi har god kontroll på det som skjer inne på festivalområdet, sier Holbek.

Lite bråk

Hele helgen var det totalt tre saker som var relatert til vold, og ti-tolv personer ble anmeldt for ulike forseelser.

— Da er det snakk om ordensforstyrrelser i en eller annen sammenheng, som drikking på offentlig sted, urinering, eller folk som ikke vil fjerne seg på politiets anmodning.

Politiet har hatt et prosjekt gående over tre år i samarbeid med festivalen.

— Vi har gått inn og kontrollert alt på campen, stått med narkohund og vært synlige for campinggjestene. Dessuten har vi informert flittig om at vi vil være tilstede under festivalen, forklarer Holbek.

Blant annet har politiet delt ut flyers og informasjonsskriv til publikum.

— Vi har hatt ett mål, nemlig å gjøre det så upopulært som overhodet mulig for folk med dårlige hensikter å troppe opp, sier politioverbetjenten.