KRISTIANSAND: Søndag 3. oktober ble en politipatrulje fra Grimstad sendt mot Lillesand i et forsøk på å få stanset 34-åringen, som var mistenkt for ranet i Sørlandsparken om morgenen samme dag. Politibilen tok oppstilling ved Møglestu og ventet. Da raneren kom kjørende i den stjålne BMW-en, tok politiet opp forfølgelse. Hastigheten var periodevis 180 kilometer i timen på motorveien, men politiet klarte ikke å ta innpå.

En politibetjent fra Grimstad, som deltok i forfølgelsen, forklarte seg onsdag i Kristiansand tingrett.

– Ved Morholt kjørte han av E18. I to rundkjøringer sladdet han kraftig. Etter hvert kjørte han inn på en mindre vei, og ut på et stort jorde ved Molland. Der valgte vi å stanse på veien mens 34-åringen var på jordet. Så kom han mot oss, og da kjørte vi noen meter fram fordi han nærmest hadde retning mot bakparten på politibilen. Bilen kjørte igjen ut på E18. Han stoppet opp, rygget. Vi forsøkte på torpedere bilen, men den snudde og kjørte mot Grimstad i feil kjørefelt. Da ble forfølgelsen avsluttet fra vår siden, fortalte politimannen.

Via politiets operasjonssentral ble patruljen senere sendt mot Roresanden. – Der fant vi bilen. Han hadde da parkert på en stikkvei på en gammel jernbanelinje med fronten mot veien. Da vi kom, ga han full gass, over en gang— og sykkelvei og videre mot Grimstad sentrum. Der og da avsluttet vi forfølgelsen, fortalte politimannen.

En annen politimann fortalte at han var på bevæpnet patrulje sammen med to kolleger i jakten på 34-åringen. Det var denne patruljen som lå på hjul etter 34-åringen og hans venninne, helt til bilen kjørte inn i husveggen i Vossbakken i sentrum av Grimstad.

– Den siste meldingen vi fikk var at den vi jaktet på hadde begått et drap. Vi lå etter bilen i stor hastighet. På det minste var avstanden 40 meter. Da han kjørte inn i husveggen, kjørte vi politibilen inn i den stjålne bilen. Min makker hoppet ut og avfyrte skuddet som stoppet mannen i forsøket på å stikke fra. Jeg så ikke at kvinnen som satt ved siden av klarte å unnslippe, fortalte politimannen om de dramatiske minuttene i Grimstad.

Journalist Stein Larsen i Agderposten var på jobb for å formidle det som skjedde i forbindelse med jakten på 34-åringen. Han ble selv forfulgt av raneren og kjørte opp mot 150 kilometer i timen for å slippe unna. Han søkte til slutt beskyttelse hos politiet, og opplevde å bli sprøytet mot med et brannslukkingsapparat.