KRISTIANSAND / SØGNE: — Vi betaler Avfall Sør 1300 kroner for å ivareta søppelet vårt, men gjennom hele sommersesongen er det ikke plass til søppelet for oss som betaler, sier hytteeier Peer Kalvø.

Tirsdag morgen tok Kalvø bilde ved hytterenovasjonen ved Kongshavn brygge.

— Dagen etter helg bruker det å se forferdelig ut. Jeg har vært en del i India og kan sammenligne søppelet der, sier Kalvø.

Avfall Sør, som står bak renovasjonsordningen i Kristiansand, Søgne, Vennesla og Songdalen, kjenner til problemene knyttet til hytterenovasjon.

— Det er slik hvert år. Vi øker tømmehyppigheten fra svært sjelden og så øker det utover mot sommeren. Noen steder kommer vi nesten hver dag inkludert i helgene. Det skulle skjedd også i pinsa, men skjedde ikke, sier renovasjonssjef i Avfall Sør, Frode Rosland.

Han beklager rotet utenfor konteinerne.

— Vi øker alltid frekvensen, men kan ikke annet enn å beklage hvordan det ble i pinsa. Da blir det veldig store søppelmengder, sier Rosland.

Avfall Sør jobber med flere tiltak for å begrense problemene. Først ut er Høllen brygge. Et leserbilde tatt i helga viser store mengder søppel, deriblant en parabolantenne.