Kristiansand: – Vi kommer ikke til å starte nå. Grunnen er at det ikke er behov for flere studieplasser i overskuelig fremtid. Dette gjelder generelt, og ikke bare Universitet i Agder, sier rektor Torunn Lauvdal til fvn.no.

UiA har søkt om å starte opp et psykologistudium for rundt 30 studenter. Trolig ville det tidligst bli oppstart fra høsten 2012 på grunn av finansieringen. Tanken var at årsstudiet skulle være første steg mot et fullt masterprogram.

Nyheten om at UiA kunne få et psykologistudium ble også godt mottatt under et ledelsesmøtet i Sørlandet sykehus HF i januar.

I kunnskapsdepartementet sier ekspedisjonssjef i universitets – og høyskoleavdelingen, Toril Johansson, at studieplasser i klinisk psykologi er dyre studieplasser.

– Vi har meddelt UiA i et styringsdialogmøte at departementet ikke har til hensikt å tildele studieplasser til dette studiet til UiA. Dette er basert på vurderinger av behovet for slike studieplasser nasjonalt og kostnader ved å opprette et dyrt studium på ytterligere et studiested. Departementet har også frarådet universitetet å opprette plasser innenfor eget budsjett på grunn av kostnadene, sier Johansson til fvn.no