KRISTIANSAND: 30-åringen inviterte en jevnaldrende kvinne på besøk i sin leilighet i Kristiansand sentrum natt til søndag 21. desember 2008. Ifølge kvinnens forklaring endte dette med voldsutøvelse og en gjennomført voldtekt. Dette benekter den domfelte, som sier at det hele skjedde frivillig.

Straks kvinnen klarte å rømme leiligheten om natta, dro hun rett til Kristiansand politistasjon og anmeldte forholdet. Deretter ble hun undersøkt på voldtektsmottaket.

Først nærmere to år etter at det straffbare forholdet fant sted, kom saken til pådømmelse i retten. Saken hadde i mellomtiden ligget hos politi og påtalemyndighet til behandling.

I tingretten ble mannen dømt for voldtekten til fengsel i to år. Han ble også dømt til å betale oppreisnignserstatning til fornærmede med 100.000 kroner.

Mannen mente seg uskyldig dømt og anket til lagmannsretten. Da saken var berammet, skiftet han forsvarer og saken ble derfor utsatt. Fot et par uker siden, nesten tre år etter hendelsen, falt avgjørelsen i lagmannsretten. Juryen svarte ja på skyldspørsmålet. Lagmannsretten hevet straffen til to år og åtte måneder. Oppreisningserstatningen til voldtektsofferet ble også hevet fra 100.000 kroner til 150.000 kroner.

Den 30 år gamle voldtektsdømte mannen er norsk statsborger med opprinnelse i Kosovo. Han er tidligere straffedømt seks ganger. Den siste dommen omfatter vold, og han fikk da fengselsstraff på tre år og tre måneder. Han ble løslatt med en resttid på noe over ett år nøyaktig ett år før voldtekten han nå er dømt for fant sted.