KRSITIANSAND: Den rumenske tiggeren ble 8. november dømt for overfallsvoldtekten, som skjedde ved Sjøhuset i Kristiansand 4. august. Halvparten av straffen på fem år ble gjort betinget. Den domfelte har anket til lagmannsretten. Ankesaken kommer til behandling 3. januar, og saken blir avviklet i Arendal.

I forbindelse med forlengelsen av varetektsfengslingen bemerker tingretten "at det foreligger en kvalifisert fare for at siktede vil unndra seg forfølgningen eller fullbyrdingen av straffen dersom han løslates. Det bemerkes at siktede er rumensk statsborger. Han har ikke bolig, arbeid eller annen tilknytning til landet. Videre vises det til sakens alvorlige karakter".Retten har i vurderingen av fengslingsspørsmålet også sett hen til bestemmelsene i FNs barnekonvensjon om at barn ikke skal settes i fengsel.

"Siktede er i denne sammenheng et barn. Etter nevnte bestemmelser fremgår det at fengsling bare bør skje som en siste utvei, der det er særlig påkrevd og for et kortest mulig tidspunkt. Det bemerkes at siktede er domfelt for et meget alvorlig straffbart forhold, og retten finner etter en helhetsvurdering at det er særlig påkrevd å holde siktede varetektsfengslet, og at det ikke finnes reelle alternativer til varetektsfengsling i nærværende sak. Under henvisning til sakens alvorlige karakter, idømt straff samt siktedes personlige forhold og livssituasjon, finner retten at fortsatt varetektsfengsling ikke vil fremstå som et uforholdsmessig inngrep".