KRISTIANSAND: Mens en delegasjon fra Vest-Agder fylkeskommune og Kristiansand kommune fredag var på besøk i samferdselsdepartementet i Oslo, kom statsråd Kleppa med tog til Kristiansand i dag. I veska hadde hun med seg til sammen 4,7 millioner kroner til mer tilgjengelige bussholdeplasser. I tillegg var hun på Rige kontrollplass.

— Vi får avvente om politikerne har tenkt seg godt nok om når det gjelder belønningsmidlene, sa Kleppa med et smil da vi møtte henne mandag.

Fredag ba hun delegasjonen fra regionen om å dra hjem og tenke seg om. Kleppa er ganske klar på at hun ønsker en eller annen rushtidsavgift i Kristiansand for å begrense bilbruken.

Innfører ikke kommunen og fylket en slik avgift går man glipp av hele eller deler av belønningspakken for 2012, nemlig 60 millioner kroner.

Bedre busstopp

Men mandag var ikke Kleppa i Kristiansand for å snakke om belønningsmidler og framtidige storbypakker. Hun kom med sjekk til både kommunen og fylkeskommunen. Tre millioner kroner til fylkeskommunen og 1,7 millioner kroner til Kristiansand kommune.

Pengene skal fylkeskommunen bruke i Randesund, og kommunen i Tinnheia. Overrekkelsen skjedde langs Østre Ringvei på Lund, der fylkeskommunen har bygd bedre tilrettelagte busstopp.

— I 2012 deler Staten ut 57 såkalte Bra-millioner, og Vest-Agder fylkeskommune og Kristiansand kommune får sin del av midlene, sa Kleppa da hun delte ut pengene.

— Det er fint å stå her og se at tildeling tidligere år gir resultater, slo hun fast da utdelingen av 2012-midler skjedde på en bussholdeplass som er bygd om ved hjelp av statlig tildeling.

Var på kontroll

Men før hun delte ut kollektivmidler besøkte statsråden kontrollstasjonen på Rige. Der deltok hun i kontroller av dekk, kjetting, kjøre- og hviletidsbestemmelser også videre.

— E 39 mellom Kristiansand og Stavanger har mye tungtrafikk og det er viktig medkontroller. I tillegg er det bevilget ekstra midler til strekningen, midtrekkverk i Trybakken og Flekkefjord, samt bedre lys i en del tunneler.

Reddet av toget

Kleppa uttrykte samtidig at det er viktig for henne å komme ut i felten, se hvordan etatene jobber, og med selvsyn se hvordan hverdagen er. Opprinnelig skulle en liten delegasjon fra departementet vært med på turen til Kristiansand, men Kleppa kom alene. Departementsdelegasjonen sto fast på Gardermoen, Kleppa kom med tog fra Stavanger.

— Det går alltid et tog, slo Kleppa fast med et lite smil.