KRISTIANSAND: Reinertsen fikk 25,65 prosent av stemmene. Som nummer to fulgte Ludvig Bjerkreim, prost i Sandnes.

Han fikk 22,55 prosent av stemmene, mens Anne-May Grasaas, som er sokneprest i Trefoldighetskirken i Oslo, har oppslutning blant 20,35 prosent av de stemmeberettigede.

Resultatet av den første avstemmingsrunden betyr at Torstein Lalim, prost i Nedre Romerike, og Alf Petter Bu Hagesæther, feltprost i Forsvaret, er ute av prosessen. Bare de tre med flest stemmer blir med videre.

– En slik tillitserklæring er veldig hyggelig. Men selv om jeg har fått flest stemmer, er det slik at vi tre som nå går videre alle har sjansen til å bli den nye biskopen. Nå vil jeg avvente den videre gangen i ansettelsesprosessen, sier Stein Reinertsen.

Han har vært prost i Mandal siden mars i år. Han kom da fra stillingen som menighetsprest i Farsund, hvor han var i 16 år.

Reinertsens foreldre er fra Lista, men han er født og oppvokst i Oslo. Til Sørlandet flyttet han først som 35-åring da han fikk prestestillingen i Farsund. Jan Olav Olsen, lederen i Agder og Telemark bispedømmeråd, har følgende kommentar til avstemmingen:

– Vi har fått et resultat der den lokale kandidaten gjør det svært godt. Han har flest stemmer i både menighetsråd og blant prester, diakoner og kateketer. Jeg vil ikke forskuttere det som skal skje i fortsettelsen, men jeg kan ikke se annet enn at det vil være sterkt førende at han har så stor oppslutning.

FIKK FLEST STEMMER: Stein Reinertsen. Foto: Tore-Andr Baardsen
NUMMER TO: Ludvik Bjerkreim. Foto: ?
NUMMER TRE: Anne May Grasaas. Foto: ?