Kristiansand: Politiet har henlagt saken mot fire personer som har vært siktet i samme sak. Henleggelsen er begrunnet med bevisets stilling. De fire kom til bryggekanten i enden av Kongensgate etter at Hovet var havnet i vannet. Politiets henleggelse betyr at det fortsatt er tre siktede igjen, og det er disse politiet foreslår tiltalt. Ingen i politiet vil bekrefte at det forelås tiltale overfor statsadvokatene.

De tre personene som gjenstår i saken er siktet for ikke å ha vist tilstrekkelig omsorg for Asbjørn Hovet. De tre løp etter ham fra parkeringsplassen ved svømmehallen, etter at Hovet hadde kastet en golfball på bilen til en av de tre.

De tre som fortsatt er siktet i saken er 19, 20 og 24 år gamle.

Politiet har i løpet av etterforskningen av saken lagt vekt på at de tre mennene på et tidspunkt hadde rett til det som kalles en borgerlig pågripelse av Hovet, fordi han hadde gjort skadeverk. Politiadvokat Carl Henning Leknesund uttalte 11. august i fjor at frem til det som skjer da Hovet hoppet på elva, var det i utgangspunktet ikke noe straffbart fra de siktedes side. Det politiet, etter å ha vurdert saken i ettertid har kommet til, er at de tre skulle ha tilkalt hjelp når Hovet først var havnet i elva. Advokatene til de siktede har tidligere sagt at de tre som løp etter Hovet stiller seg uforstående til siktelsen.