nøttelitendemo_1.jpg Foto: Jon Anders Skau
nøttelitendemo_10.jpg Foto: Jon Anders Skau
nøttelitendemo_11.jpg Foto: Jon Anders Skau
nøttelitendemo_3.jpg Foto: Jon Anders Skau
nøttelitendemo_4.jpg Foto: Jon Anders Skau
nøttelitendemo_5.jpg Foto: Jon Anders Skau
nøttelitendemo_6.jpg Foto: Jon Anders Skau
nøttelitendemo_8.jpg Foto: Jon Anders Skau
nøttelitendemo_9.jpg Foto: Jon Anders Skau

KRISTIANSAND: Rundt 55 barn og voksne fra Nøtteliten barnehage møtte mandag kveld opp utenfor rådhuset i Kristiansand for å vente på Høyres gruppemøte. Det siste før bystyremøtet onsdag, når Nøttelitens skjebne besegles. Det politiske flertallet i byen ønsker å legge ned den kommunale barnehagen på Hånes, med plass til 45 barn.

Først til Høyres gruppemøte kom gruppeleder Hans Otto Lund, som hadde glemt nøkkelen. Han mottok rundt 2000 underskrifter for å bevare barnehagen fra aksjonsgruppen. Lund tok imot underskriftene og gikk videre uten å si et ord. Heller ikke aksjonistene sa stort.

Men da de ble klar over at Høyres gruppe på grunn av at nøkkelen manglet skulle holde møtet i Høyres Hus, flyttet de seg dit. Der måtte alle som deltok på gruppemøtet gå spissrotgang mellom aksjonister og fakler.

— Jeg er imponert over engasjementet, det forteller meg at lokaldemokratiet fungerer, sier Lund, som overfor Fædrelandsvennen slår fast at saken er oppe og avgjort. - Realitetene er de samme, sier han, og med det mener han at flertallet i bystyret onsdag kommer til å gå inn for å legge ned barnehagen.

— Bystyrevedtaket følger nok stort sett flertallet i formannskapet, med ørsmå justeringer, mener Lund. Han er ikke overrasket over engasjementet blant foreldre og barn ved Nøtteliten barnehage. - Det blir ofte et stort engasjement når vi diskuterer skolestruktur, barnehager og kultur.

Tonje Kristine Åsland i aksjonsgruppen for å beholde barnehagen er klar på at de gir ikke opp før endelig vedtak er fattet onsdag. Mandag kveld sto voksne og barn i bitende kulde med fakler og plakater med slagord for sin sak.

— Dette handler ikke bare om barnehagen nå, det handler også om bydelen Hånes sin fremtid, mener Åsland, som spesielt lot seg imponere over at hele 2000 Hånes-beboere hadde skrevet under på oppropet om å beholde barnehagen.