GRIMSTAD: — Vi trodde jo ikke at de ville komme tilbake, så vi hadde ikke fått plassert bilene inn i garasjen. Men der tok vi altså feil. Det er ganske frekt, sier daglig leder ved Olsen Bil, Geir Egil Olsen, til fvn.no.

Søndag klokken 13.30 fikk politiet melding om at bilforretningen Olsen Bil i Grimstad hadde blitt utsatt for grovt innbrudd. Ifølge Olsen må tyveriet ha skjedd natt til 5. april.

— De stjal en Toyota Landcruiser varebil, verktøy, aluminiumsfelger og GPS-er samt noe annet bilutstyr. Og det å stjele en GPS uten å ødelegge den er ikke så lett. De har funnet spesialskruene og demontert utstyret uten å ødelegge det. For å klare det, må man ha gjort det før.

Frekt

Han har ikke oversikt over alt som er blitt tatt, og kan derfor ikke si noe om hvor store verdier det er snakk om. Men han legger ikke skjul på at det er snakk om store verdier og at tyvene visste hva de var ute etter. Ifølge ham var de kun ute etter Mercedeser og BMWer, og lot alt annet stå i fred.

Etter å ha ribbet bilene, skal tyvene ifølge Olsen ha tømt brannslukningsapparater på syv av bilene.

— Og natten etterpå var de tilbake for å spraye ned de tre siste. De gikk vel tom for pulver den første natten og kom tilbake for å sikre seg om at de hadde ødelagt alle spor.

Systematisk

På bakgrunn av dette er Olsen derfor ikke i tvil om at det står profesjonelle bak.

— Vi har hatt masse innbrudd her tidligere, men ikke som dette. Aldri så systematisk.

Siden de har vært plaget av innbrudd og tyveri tidligere, har man installert overvåkningskameraer i hele området. Men heller ikke det hjalp. Tyvene spraylakkerte linsene med sort lakk.

— Jeg har akkurat sett igjennom overvåkningsfilmene på nytt med Securitas for å se om vi kunne se noe, men det er ikke mye å gå etter.

Puslespill

Ingen er så langt pågrepet i saken og politiet har ikke mye å gå på.

— Det er heller ikke noe som tyder på at en pågripelse er nært forstående. Vi jobber med det vi har samlet inn av spor og forsøker å løse puslespillet, sier politiførstebetjent ved Grimstad politistasjon, Leif Viken, til fvn.no.

De tar derfor mer enn gjerne imot tips fra publikum dersom det er noen som har observert noe mistenkelig i området i det aktuelle tidsrommet.

Vinningskriminalitet

Mye av utstyret som ble stjålet, er ifølge Viken noe som ikke vanligvis omsettes i det lokale kriminelle miljøet. Han legger derfor ikke skjul på at de tror det kan være utlendinger som står bak innbruddet.

— Vi utelukker ikke at det her er snakk om mobil vinningskriminalitet, sier han.