VALLE: De fire idrettslagene Sirdal skilag, Tonstad IL, Bygland IL og Valle har allerede søkt Norges skiforbund om å arrangere Sesilåmi lørdag 9. april 2011. Med årets avlysning frisk i minne, vurderer man nå å flytte rennet fram i tid.

– Det mest optimale er å avvikle løpet i månedsskiftet mars/april. Nå vurderer vi om vi skal søke om ny dato, og da tenker vi at lørdag 2. april er mest aktuell. Vi har mulighet til å endre renndag, sier assisterende rennleder Tarald Myrum.

– Når tar dere en endelig avgjørelse på flytting?

– Vi kommer til å ta en avgjørelse i løpet av neste uke. Vi må handle raskt.

Det 52 kilometer lange turrennet fra Valle til Sirdal har tradisjonelt vært arrangert siste helgen før palmesøndag. Utfordringen neste år er sen påske, og da kan det bli store problemer med snøforholdene over fjellet. Det var store utfordringer allerede i år med lite snø på Sirdal-siden, men løpet ble denne gang avlyst på grunn av sterk vind. Det seneste Sesilåmi er arrangert tidligere er 8. april.

Nytt i år var å flytte rennet fra søndag til lørdag. Det er en løpsdag de vil fortsette med.

– Det var en del protester på lørdag fra næringslivet i Setesdal, men vi anbefaler lørdag som renndag også i fremtiden. Vi har fått også fått gode tilbakemeldinger fra deltakere på dette, sier Myrum.

Rennleder Odd-Bjørn Elve innrømmer at han er «halvredd» for at 9. april er for sent i 2011, på bakgrunn av årets erfaring.

– Jeg er ikke helt trygg på den datoen. For oss på Sirdal-siden er det uproblematisk å flytte rennet fram, sier Elve.

Birkebeinerrennet arrangeres lørdag 19. mars neste år.

PS! Påmeldte til årets avlyste Sesilåmi vil få refundert 200 kroner av startkontingenten ved å sende mail med navn og kontonummer til obe@sirakvina.no.