Kristiansand: Den 33 år gamle mannen hadde skaffet seg sjåfør da han torsdag ettermiddag skulle hente hunden på Kongsgårdområdet. Sjåføren, en 44 år gammel kristiansander med 25 dommer bak seg, var med på turen og kjørte angivelig i ruspåvirket tilstand uten førerkort.

Da de to kom frem til Kongsgårdområdet var 33-åringen på stedet for andre gang denne dagen. Han skulle hente en hund.

— Ut fra de forklaringer som er gitt til politiet endte det med en slåsskamp mellom 33-åringen og og en 35-åring som var i huset hvor hunden oppholdt seg. I dette basketaket har 35-åringen fått tak i den pistolen 33-åringen hadde med seg. Deretter ble det avfyrt et skudd mot 33-åringen. Det ble hull i jakka, og et merke i den skuddsikre vesten etter skuddet, opplyser politiadvokat Johan Martin Kile til Fædrelandsvennen.

Etter det Fædrelandsvennen forstår kan det ha blitt utløst opp til tre skudd mens de to slåss. Hvem som hadde fingeren på avtrekkeren til enhver tid vet politiet lite om, bortsett fra at det ene skuddet.

Den 44 år gamle sjåføren sa til hundeeieren, den 33 år gamle mannen, at de burde stikke av gårde. I mellomtiden var politiet varslet, som rykket ut med store mannskapsstyrker som var bevæpnet på grunn av at det allerede var avfyrt skudd.