SE BILDENE: Slik planker de i Kristiansand

SE BILDENE: Slik planker de i Bergen

...og Stavanger

VENNESLA: Da håndballagene tok pause i Venneslahallen slo Markus Gjengaar og kameraten til.

— Vi hoppet inn og planket på gulvet. Jo, det var litt latter i salen, forteller Gjengaar, som administrerer plankernes Facebookside i Vennesla.

GYM-PLANKING: Markus Gjengaar planker Venneslahallen sammen med kameraten.

— Jeg planket første gang i forrige uke. - kameraten min leste i VG om noen som omkom da de planket. Da begynte vi i det små. Litt i skolegården for gøy - og så utviklet det seg, forteller han.

— Favoritten? Plank safe, sier jeg. Men jeg liker at det er litt utfordring. Gruppeplanking er kult, når flere planker sammen, sier han

Foto: Vennesla planking

Farlig — Noen planker i høyden?

— Ja, det kan være farlig. Men ingen har skadet seg ennå. Jeg tror det skal gå greit, sier Gjengaar.

- Noen prøver kanskje å overgå andre i dristighet?

— Noen prøver nok det. Jeg ser noen har planket på toppen av hus og piper. Andre har planket inne i butikker blant varer og slikt. Det er unødvendig, synes jeg. En måtte betale for maten han planket på, forteller Markus Gjengaar.

Nakenplanking

I Mandal har Hanna Elisabeth Lindland knipset originale og ivrige plankere. Med mye humor.

— Ja, absolutt artige. Gøy at de blir brukt, sier hun til fvn.no.

- Hvordan begynte det?

— Vi leste en sak på nett om planking i Australia. Så det måtte vi prøve. Det var jo en kul, absurd lek, sier Johan Wendt Olaussen.

Foto: Hanna Elisabeth Lindland

— Og veien til nakenplanking?

— Den var kort da vi så at andre begynte planke på farlige steder for å være kul. Å planke naken er kulere, humrer Johan Wendt Olaussen.

- Hva er det store plankemålet?

— Nå har jeg lagt opp plankekarrieren. Det er blitt for kommersielt. Snart kommer det vel plankeprodukter på markedet. Jeg liker å gjøre ting før det det blir main-stream, sier Wendt Olaussen med et distingvert kremt.

Daniel Elias Ramstad planker med hodet i vannet:

— Det handler om å finne de morsomme stedene, sier Ramstad som er elev ved Mandal videregående skole.

— Her i Mandal har det tatt av. Det er mange som legger ut bilder av planking. Alle synes det er sykt morsomt, sier han.

- Du og kameraten din nakenplanker. Er det en egen sjanger?

— Nakenplanking? Jeg vet ikke. Men så lenge vi ikke planker de edleste delene, så er det vel ingen som reagerer på det, humrer Ramstad.

BrettplankingI Grimstad er trekløveret Isac Hedljung, Silvia Ayres Cea, Esben Bjellerås bitt av plankebasillen.

— Vi er ti stykker. Det er jo bare for gøy. Og så er det litt vittig at folk tar det så alvorlig. Noen gjør jo farlige ting. Det virker bare teit. Her er det humoren som teller, sier Esben Bjellerås.

— Favoritten? Det må være han som planker på skrå i senga! Det er humor, sier han.

Og får støtte av sine to svenske makkere:

— Det er bare en kul greie, bare humor, sier Isac Hedljung.

— Favoritten min? Tja, si det. Jeg synes det er gøy når folk gjør det på underlige steder: Til vanns og i luften med.

— Jeg har aldri hørt om det før dødsulykken i Australia. Så snakket vi om det, og prøvde morsomme ting. Planking på en fotball, for eksempel. Det ser så kult ut når man ruller av sted som en sprellende fisk, forteller Silvia Ayres Cea, som har lansert planking for barna i barnehagen hvor hun jobber:

— Vi har prøvd litt. Barna synger: "alle barna planker", mens de ligger på mage og rygg. De synes det er gøy, forteller hun.

Det er ikke bare blant barn og unge at planking er gøy. Også i kringkastingen på Tangen i Kristiansand er trenden prøvet ut. På direkten onsdag planket reporter Øivind Eskedal i vei - med stor suksess.

Foto: NRK

Latskapsplanking

Ifølge NRK Trøndelag har det i Lensvik i Sør-Trøndelag oppstått en avart av planking, som kalles "chairing". Kort sagt går det ut på å sitte i en stol, rak i ryggen, med hendene på lårene og blikket rettet fremover.

En annen farsott, som har eksistert siden 1999, er "phooning". Der er poenget å stå på ett ben i en spesiell positur. Se bilder av "phooning" her.

PLANKER DU? Send oss dine morsomste planke-bilder på MMS — 03811 som på mail til tips@fvn.no

Fvn.no ønsker ikke bilder tatt i situasjoner som kan oppfattes som farlig.