KRISTIANSAND: — Dette krysset er i høyeste grad en felles kampsak. Fungerer ikke veinettet i Kristiansandsområdet, så fungerer det ikke på Sørlandet, sier Halvorsen.

I ettermiddag møtte han ordførerkollega Arvid Grundekjøn og Høyres to stortingsrepresentanter fra Agder, Peter Gitmark og Svein Harberg på selve Gartnerløkka.

Det er første gang en ordfører fra Arendal har engasjert seg så synlig i kampen for bedre de trafikale forholdene i nabobyen.

— Denne utbyggingen er like viktig som ny E18 mellom Arendal og Tvedestrand. Vi har et arbeidsmarked på Sørlandet som går i hverandre. Det er bedrifter som har medarbeidere i begge byene. Det er klart at alle er tjent med at trafikkflyten her blir bedre, sier Halvorsen.

Mens ettermiddagstrafikken sneglet seg sakte gjennom den travle rundkjøringa, diskuterte de fire Høyre-politikerne viktigheten av å få fart i oppgraderingen av Gartnerløkka.

— Slik det er nå er Gartnerløkka omtalt i Nasjonal Transportplan først i perioden 2016 - 2019. Det er altfor sent. Vi må komme i gang med en utredning av denne strekningen straks, sier Peter Gitmark.

— Hva betyr "straks"?

— At vi tar tak i dette på nyåret, sier Gitmark.