KRISTIANSAND: — Jeg ble henvist til å ha kontor i min egen bil. Jeg fikk ikke tilgang til pc, sier Marianne Selderbeek.

Hun var lærer i matte og naturfag på skoleskipet Sjøkurs, Sørlandet Maritime vgs. I slutten av oktober inngikk hun forlik i en strid med skolen som handlet om en mobbesak og påstand om usaklig oppsigelse.

Selderbeeks sak kommer på toppen av flere andre rettstvister for den lille, private skolen den siste tiden.

I januar er det berammet en rettssak mellom skolen og dens tidligere rektor Eli Fjermeros.

I høst måtte skolen utbetale advokatutgifter og 87.000 kroner til en tidligere elev som ble nektet å gå andreåret på skolen, selv om han hadde rett på dette. Eleven klaget og fikk medhold hos fylket, men for sent til å hente seg inn i den tapte undervisningen.

Taushetsplikt

Marianne Selderbeek, som i tre og et halvt år underviste i matematikk og naturfag, mener seg utsatt for mobbing og usaklig oppsigelse.

Selderbeek mener hun var utsatt for forskjellsbehandling og dårlig oppførsel fra ledelsen. I tillegg var det uenighet om hun gikk i et vikariat som løp ut på tid, eller i realiteten var fast ansatt i deler av stillingen. Det endte med et forlik i slutten av oktober.

— Hvor mye fikk du utbetalt i forliket?

— Forliksavtalen pålegger meg taushetsplikt om beløpet, sier Selderbeek.

Fikk ikke begrunnelse

— Men jeg fikk både etterbetalt lønn og utbetalt en erstatning. Jeg opplevde det som en delvis oppreisning for mobbing og usaklig oppsigelse.

I ettertid føler hun seg ferdig med skolen. Nå tar hun mastergrad i matematikk.

Men én ting plager henne fortsatt ved prosessen. Hun sier hun aldri fikk noen ordentlig begrunnelse for hvorfor hun måtte slutte.

— Jeg var en god lærer! Jeg forstår ikke hvorfor jeg ble erstattet. Jeg tenker litt på det fortsatt.

- Ingen kommentar

Administrerende direktør Rune Tomelthy Teisrud i stiftelsen Sørlandet Seilende Skoleskibs Institution vil ikke kommentere mobbepåstandene fra Marianne Selderbeek.

— Jeg har ingen kommentar til dette. Forliket ble slik det ble. Og jeg vil at du skal skrive at dette er et rettsforlik som er inngått i tingretten og taushetsbelagt fra alle parter, sier Teisrud til Fædrelandsvennen.