KRISTIANSAND: Etter en lang prosess med høringsrunder og politisk behandling, går navnekomiteen inn for at Topdal nå skal hete Tofdal.

— Vi har snakket med historielagene i Tveit, Randesund og Kristiansand som alle går inn for Tofdal. I byen har vi alltid snakket om Tofdal. Navnet Topdal kom inn i dansketida, sier Harald Sødal og legger til at han også har diskutert den etter hvert omstridte saken med Sylfest Lomheim.

Med seg i navnekomiteen har han Helene Knudsen (H) og UiA-professor Ernst Håkon Jahr (Ap). De går enstemmig inn for nytt navn.

Det som på dagens kart blir kalt Topdal er strekningen fra Birkenes og nedover der Topdalselva renner. Ifølge Kristiansand kommunes hjemmeside, har Tveit Historielag kjempet en lang kamp for å få nye navn på både dalen og elva.

De mener Tofdal er den opprinnelige uttalen og viser til loven om stedsnavn der det heter at man skal følge "den lokale uttalen av navnet".

Kristiansand kommune har hentet inn en rekke høringsuttalelser og kommet til at det fortsatt bør hete Topdal. Det samme sier byens kulturstyre.

Nå blir det opp til Statens Kartverk å avgjøre.

– Vi skal ha avgjort dette ut i januar en gang, men det er jammen ikke lett å finne fasiten her, sier senioringeniør i kartverket Finn Isaksen til Kristiansand kommunes nettside.