LYNGDAL: — Vi er ikke noe nærmere en oppklaring nå enn det vi vår før jul, sier lensmann i Lyngdal, Anne Margrete Ruud, til Fædrelandsvennen.

Det var torsdag i forrige uke at en mann gikk inn i bankfilialen på Alleen og truet til seg et ukjent pengebeløp. Ransalarmen ble utløst klokka 16.50.

BANKRAN: Like før stengetid kom denne mannen inn i Sparebank 1 med en lapp hvor det sto "Dette er et ran". Foto: Sparebanken 1 SR-Bank

"Dette er et ran"Gjerningsmannen leverte en lapp hvor det sto "Dette er et ran". To bankansatte satt i hver sin skranke da ranet skjedde.

Mannen skal ha gjort en bevegelse ned mot den ene lomma som om han skulle til å trekke opp et våpen. Ingen personer kom fysisk til skade. Etter å ha forlatt banken løp mannen til fots, trolig i retning mot Refsvollen nord for Lyngdal sentrum. Der stopper alle spor.

Verken politiet eller banken har så langt ønsket å oppgi hvor mye raneren fikk med seg.

TEKNISK ETTERFORSKNING: Politiet lette etter tekniske spor inne i banken som kunne knyttes til bankraneren. Her er det politibetjent Bent Kasberg ved Farsund lensmannskontor som vokter åstedet. Foto: Torbj rn Witz e

RundspørringPolitiet har den siste uka avhørt flere personer. Det er også foretatt en rundspørring i nabolaget, opplyser lensmann Ruud.

— VI har jobbet med å innhente opplysninger fra vitner. Rundspørringen har konsentrert seg om personer som bor på bakkeplan i sentrum av Lyngdal, sier Ruud.

Politiet fikk etter ranet tips om en mulig gjerningsperson som oppholdt seg i området Refsvollen. Da politiet oppsøkte boligen, viste det seg at det bodde en kvinne i huset.

— Hun ble raskt sjekket ut av saken. Men vi tror fortsatt at gjerningsmannen forsvant i retning mot Refsvollen, sier Ruud.

Politiet har foretatt tekniske undersøkelser på gjerningsstedet og i nærheten av banken. Det har foreløpig ikke gitt noe gjennombrudd.

Leder av Lister driftsenhet, Anne Margrethe Ruud. Foto: Torbj rn Witz e

— Saken består av en rekke brikker. Nå blir det politiets oppgave å sette samme disse brikkene til et helt puslespill. Denne systematiseringen av informasjon fortsetter vi med på nyåret. Det er en utfordring for oss å etterforske saken med begrensede ressurser i julehøytiden, sier lensmannen.

Signalement

Politiet friga i forrige uke et bilde fra overvåkningskameraet inne i butikken.

Mannen har fått følgende signalement:

* Ikledd mørk, vattert jakke

* Caps som stikker fram under hetta

* Mørke benklær

* Ca. 160 - 170 centimeter høy

* Bart og skjegg på haka

* Bar på veske som pengene ble lagt i