LILLESAND: — Jeg har forberedt meg godt og tenkt gjennom hva jeg skal stemme. For i år tar det jo tid å få valgt, sier Pettersen.

Fire valg er norgesrekord, så vidt valgsekretær Ottar Stordal vet. Det skal stemmes i kommunevalg, fylkestingsvalg, fylkesfolkeavstemningen om ett Agder og den kommunale folkeavstemningen om å flytte til Vest-Agder hvis det ikke blir ett fylke.

PROBLEMER MED TIDEN

Bare i Iveland og Birkenes er det like mange valg, men her bor færre folk. I Lillesand er det en utfordring å få gjennomført valget innenfor tidsfristene for de 9000 innbyggerne.

— Med stoppeklokke har vi målt at valget tar fire minutter pr. velger. Vi har bedt alle som kan om å forhåndsstemme, og vi er den kommunen i Norge som åpner valglokalene tidligst søndag. Men jeg gruer meg til mandag ettermiddag når folk kommer fra jobb. Vi får håpe det går, sier valgsekretær Stordal.

1300 har forhåndsstemt i Lillesand i år. Det er rekord. Lennart Pettersen mener valget var lett denne gang.

— Jeg har lenge visst hva jeg skulle stemme, og forberedt meg godt. Jeg stemte Høyre i partivalget og ja i begge folkeavstemningene. Målet er at Arne Thomassen fortsetter som ordfører og at vi får ett fylke. Jeg tipper jeg representerer et ganske stort flertall i byen, sa Pettersen etter å ha fått stemplet godkjent på fire stemmesedler.

— Er det rart å legge oppi en ja-stemme når du vet du kommer til å tape?

— Jeg tror faktisk vi vinner folkeavstemningen. Fornuften vil seire. Jeg tror ting endrer seg veldig de siste dagene, sier Pettersen. Ett eller to fylker er noe som virkelig opptar folk i Lillesand.

DROPPET KIRKEVALGET.

Han kunne stemt ved et femte valg i Lillesand, Pettersen. - Kirkevalget. Nei, det hopper jeg over. Nå er det nok for denne gang, lo han på vei ut av valglokalet.

— Førte du opp slengere og kumuleringer?

— Jada. Man må passe på å få gitt litt ekstra til de man kjenner godt og har et forhold til, sa Pettersen. Men navn ville han ikke nevne.