KRISTIANSAND: Den 16 år gamle gutten samtykket til å sitte to uker i varetekt. Politiadvokat Eirik Ramsland ba retten varetektsfengsle den siktede i fire uker.

Ifølge siktelsen har gutten begått 32 vinningsforbrytelser. Det dreier seg både om tyverier og innbruddstyverier fra boliger, forretninger og industrilokaler. Et biltyveri og kjøring uten førerkort inngår også i siktelsen, i tillegg til to tilfeller av besittelse av hasj.

Vinningsforbrytelsene har skjedd i Vågsøy, Sjåk, Larvik, Kristiansand, Grimstad, Lillesand og Mandal. De fleste straffbare forholdene er begått i år.

Den unge gutten hadde meldeplikt for politiet, en forpliktelse han ikke overholdt. 16-åringen ble derfor innbrakt av politiet i Trondheim og brakt til Kristiansand, fordi han bor på en barnevernsinstitusjon i byen.

Den siktede var i fjor sommer en av de mest aktive, kriminelle barnevernsguttene i Kristiansand. Over en kort periode ble det registrert nesten 60 forskjellige straffbare forhold som gutten hadde begått.

— Faren for gjentakelse av straffbare forhold var avgjørende for at politiet valgte å be retten varetektsfengsle gutten, sier politiadvokat Eirik Ramsland.

Retten kom frem til at 16-åringen kan holdes fengslet i fire uker.