KRISTIANSAND: 28-åringen gjennomførte et samleie med jenta, men hevdet at han hadde fått full forståelse for at hun var 17 år på det tidspunktet overgrepet fant sted. Kristiansand tingrett har ikke funnet denne forklaringen troverdig, og har basert seg på at mannen var fullt klar over jentas alder, og at jenta både fysisk og verbalt hadde forsøkt å hindre den seksuelle omgangen.

Jenta ble utsatt for overgrepet etter at hun og to andre jevnaldrende venninner hadde blitt invitert til fest hos den domfelte. Dette har retten lagt vekt på i skjerpende retning, ved at mannen satte fram alkohol til mindreårige, utnyttet situasjonen og presset henne til seksuell omgang. Mannen er dømt til å betale den unge jenta 40.000 kroner i oppreisningserstatning.

Domfelte ble også funnet skyldig i å ha kjørt åtte ganger uten førerkort. Han er i perioden fra 2001 til 2011 domfelt sju ganger. Fire av dommene gjelder kjøring uten førerkort. I perioden fra 2001 til 2006 er han bøtelagt seks ganger for å ha kjørt uten førerkort.