FROLAND: I går meldte Agderposten at ingen i jaktlaget på 40 personer våger å røpe navnet på jegeren som skjøt ulven i Froland søndag. I dag kan avisen Frolendingen fortelle at det var Frank Bjørnbakk som drepte ulven med to skudd.

— Den kom tuslende til meg på post. Jeg hadde forventet at den kom i motsatt retning, så den må ha blitt skremt av andre drivere, forteller han.

Broren skjøt bjørn

Ulven falt om lag 300 meter fra et bolighus ved Ytre Lauvrak søndag ettermiddag, fire dager etter at ble utlyst lisensjakt på den. For Frank Bjørnbakk ble det ekstra spesielt. Broren hans, lensmannsbetjent Odd A. Bjørnbakk, skjøt nemlig bjørnen Läfto på Nelaug i 1998. Dermed har brødrene skutt to av de tre store rovdyrene som er felt i Aust-Agder de siste 13 årene.

— Det ble en spesiell opplevelse, medgir Frank Bjørnbakk til Frolendingen.

Skjøt to ganger

Fra posten sin kunne han se på gps at driveren Ole Egil Andreassen var i nærheten av ham. Andreassen hadde fulgt ulven i mange kilometer på truger, og hadde ringet den inn i flere dager.

— Den kom tuslende ut av et område med flere trær i nærheten av myra der jeg satt. Den gikk i retning av Andreassen som ikke var langt unna. Jeg løsnet et velrettet skudd da den var 60 meter unna, sier Bjørnbakk.

Les mer og se video: Ulv skutt i Froland

For å sikre at ulven ikke skulle løpe videre, satte han et siste skudd i rovdyret.

- Jeg skjøt to ganger. Begge skuddene satt der de skulle, sier skytteren.

Ulven var kraftig angrepet av skabb, og veide 51 kilo da den ble felt. Den var den siste tiden sett flere ganger i det populære skiområdet Øynaheia.

- Store byks i snøen

Onsdag i forrige uke åpnet Rovviltnemda for utvidet lisensjakt på en ulv i kommunene Evje og Hornnes, Iveland, Birkenes, Bygland, Froland, Åmli og Valle i Aust-Agder, samt kommunene Fyresdal, Nissedal og Drangedal i Telemark. Jaktlaget i Froland startet umiddelbart med sporsøk.

— Onsdag og torsdag slo vi store ringer rundt et område for å se om han holdt seg i det området som vi antok. Da vi ikke så spor, gjorde vi et søk på tvers av området. Da kom vi på ferske spor, sier Ole Egil Andreassen til Frolendingen.

Søndag morgen møtte jegerne opp på Øynaheia for å følge sporet videre. Andreassen fant igjen sporet, og kunne ifølge Frolendingen konstatere at ulven i løpet av natten hadde forsøkt å angripe både elg og rådyr.

- Ulven hadde gjort store byks i den dype snøen. Den hadde tydeligvis blitt skremt av meg, forteller Andreassen.

Mandag ble ulven brakt til Odderøya i Kristiansand, hvor hodet skal stoppes ut. Hodet skal om et par måneder overleveres til Froland kommune.