(Se video øverst i saken)

BYKLE: – Forholdene er ikke så gode. De var bedre i går og søndag. Det er litt hardt i bakken, sier Philip Thomassen Neset. Han har svært god kjennskap til bakken og måtte unngå de mest spektakulære triksene i formiddag.

Til det var det rett og slett for hardt i bakken.

– Det er fint på Hovden, men kanskje ikke akkurat i dag. I går var det fint, sa Thomassen Neset like etter å ha forsert anleggets største hopp på imponerende vis.

(Les mer under bildet)

Philip Thomassen Neset måtte ta det med ro i bakken tirsdag. Det var rett og slett alt for hardt for å slå seg skikkelig løs. Foto: Jon Anders Skau. Foto: Jon Anders Skau

Nesten i blinde

Lenger oppe i bakken kjørte kompisene Axel Gaustad og Erik Kristiansen fra Lillesand gjennom den tette tåka.

– Er det greit å kjøre i tåke mens det snør?

– Lenger opp i bakken er det ganske mye tåke og ikke stort å se, sier Gaustad. – Du ser veldig dårlig og så blåser det. Da er det veldig vanskelig, legger Kristiansen til.

(Les mer under bildet)

Axel Gaustad og Erik Kristiansen fra Lillesand var ikke helt fornøyd med forholdene i bakkene tirsdag. Foto: Jon Anders Skau. Foto: Jon Anders Skau

– Dere kjører nesten i blinde?

– Nesten, svarer kompisene. De var ikke de eneste som måtte ta det rolig da tåka lå som tettest.

– Vi kunne ikke se noe, sier Simon Pedersen fra Mandal. Han var likevel fornøyd med forholdene i bakken, men var nesten involvert i et uhell etter å ha kjørt på en hump.

Grimstadjentene i bakken var ikke misfornøyd. Hør hva de syntes om bakken i videoen øverst i saken!

(Les mer under bildet)

Hver eneste stolheis fylt med fire personer tirsdag ettermiddag. Foto: Vegard Nekstad

Ikke tidlig ute

Med mange vinterferiedager på fjellet, velger mange å bli litt lenger på hyttene før turen til alpinbakkene. Før 12 på formiddagen i formiddag var det derfor rolig.

– I vinterferien er det mye kos og hygge på hyttene, og da kan det bli en litt treg oppstart på dagen for noen, sier daglig leder ved Hovden skisenter, Sture Pilegård.

Mens sola skinte fra blå himmel søndag og i går, fikk skituristene oppleve lumsk tåke som varierte i styrke utover dagen.

– Så lenge det ikke blåser og snør mye, så er dette bare en treg start på dagen. I går hadde vi skyfri himmel og da var folk litt tidligere ute, forklarer skisenter-sjefen. Om lag 2000 gjester løste i dag skikort i trekket, noe som stemmer overens med forventningene i forkant.

Hver dag i ferien er det forventet like mange gjester til landsdelens største skianlegg.

Satser tungt

De siste ukene har terrengparken ved skianlegget fått 12 nye rails. Dermed blir parken, som tidligere er blitt kåret til en av landets beste i Dagens Næringsliv, utvidet ytterligere.

Terrengpark, afterski for barn, konsert for barn, pølsesteking og ponnyridning er blant aktivitetene som arrangeres i vinterferien. Flere av skianleggene i landsdelen holder åpent hele denne uken og hele neste uke.