KRISTIANSAND: Like etter kl 15.00 onsdag ettermiddag spaserte Hans Otto Lund ut av styrerommet i Sørlandet Kunnskapspark etter å ha sagt fra seg vervet som styreleder i Visit Kristiansand.

— Det har vært krevende, men lærerikt, sier han til Fædrelandsvennen.

På forrige styremøte 13. september uttrykte Hans Otto Lund mistillit til reiselivsdirektør Jahn Olav Marum som har ledet Visit Kristiansand de siste årene.

Men resten av styret var ikke enige med Lund og ga Marum full tillit. Dermed trakk Hans Otto Lund seg som styreleder.

Uenige

Hans Otto Lund vil ikke si noe om selve mistilliten til Marum, men legger ikke skjul på at han har vært rykende uenig med både administrasjonen og styret i Visit Kristiansand.

Striden dreier seg ifølge Lund om et fremtidig reiselivssamarbeid i Agder. Målet er en integrasjon mellom de to destinasjonsselskapene Visit Sørlandet og Visit Kristiansand. Kristiansand som storby skal sikres en fremtredende plass i den nye satsingen og bli sterkere markedsført enn i dag.

— Vi er et av de største reisemålene i Norge og har investert milliardbeløp, men vi føler ikke at vi når ut i markedet. Derfor ville vi ha en felles innsats for å få større tyngde, sier Hans Otto Lund.

Ifølge Lund var han klar til å ta et nytt steg i prosessen som var å lage et eget nasjonalt pilotprosjekt. Her skulle et eksternt konsulentselskap se på en fremtidig organisasjonsform.

— Vi er kommet rimelig langt i den prosessen, men så oppstår det en situasjon der det er uenighet med administrasjonen i Kristiansand om å få til dette pilotprosjektet. Da har ikke jeg noe annet valg enn å si at jeg ikke kan være med lenger, sier Hans Otto Lund.

Personalsak

Ifølge Lund har det også vært uenighet mellom han og resten av styret om hvor raskt de skulle gå fram for å få til det nye reiselivssamarbeidet. Han mener det haster for å få på plass en ny modell for reiselivssatsingen på Sørlandet.

– Jeg har brukt mye tid på dette, siden Kristiansand er så underrepresentert i reiselivssatsingen. Det vi kan se konturene av nå er et nytt regionselskap der Kristiansand har en helt spesiell rolle, sier Lund.

Men ifølge Lund kan han ikke jobbe videre med saken etter uenigheten med styre og administrasjon.

— Dette er et signal på at situasjonen ikke er tilfredsstillende.

- Hva har denne saken hatt å si for mistilliten til Marum?

— Det er en personalsak, så det kan jeg ikke uttale meg om, sier Lund.

Enighet

Reiselivsdirektør Jahn Olav Marum ville onsdag kveld kun gi noen korte kommentarer til kritikken.

— Vi har full konsensus i styret om veien videre. Vi forandrer ikke på planene vi har fremover, sier Marum som ikke vil gå inn på mistilliten fra Hans Otto Lund.

— Det må han selv svare for, sier Marum.

- Lund mener han har møtt motstand i arbeidet i den videre integreringen mellom Visit Sørlandet og Visit Kristiansand?

— Vi opplever det på en annen måte. For min del er det business as usual fremover. Det er som sagt full enighet mellom styret og administrasjonen om veien videre, sier Marum.

Full tillit i nytt styre

Styret i Visit Kristiansand har full tillit til reiselivsdirektør Jahn Olav Marum. Det går fram av styrepapirene fra styremøtet 13. september.

Fædrelandsvennen var onsdag i kontakt med fire av styremedlemmene, men ingen ville uttale seg om saken. De henviste til styreleder som onsdag formiddag fortsatt var Hans Otto Lund.

Elfie Dørum har fått fast plass i styret etter at Hans Otto Lund trakk seg. Ny styreleder blir Hans Kristian Råmunddal. Onsdag formiddag ville han ikke si noe om saken.