KRISTIANSAND: Like før klokka 15.30 i dag passerte Fjordcat Odderøya og la til kai i Kristiansand. Ombord på båten var det en besetning på i overkant av 20 personer. Fram til fredag skal de jobbe med å gjøre båten klar for seiling.

Fredag morgen kl. 08.45 går første avgang til Hirtshals. Fjordcat kommer til å ha to avganger hver dag fram til st.hans. I tillegg til avgangen hver morgen, blir det også en avgang kl. 15.00. I høysesongen utvider de til tre daglige avganger.

Bra sesong

Etter å ha vært stengt ute fra havna i hele fjor sommer, satser Fjord Line nå på en sommer med rundt 225.000 passasjerer. Det samme som de hadde i 2008. — Til nå ser det veldig bra ut. Sammenlignet med billettsalget på samme tidspunkt i 2008 har vi nå en økning på 12 prosent, sier Ingvald Fardal, administrerende direktør i Fjord Line.

Fjord Line kommer til å seile fram til 19. september i år. Det er som kjent denne beslutningen om kun sommerseiling som førte til at Kristiansand havn stengte Fjord Line ute. De krevde helårsseiling. Dette kravet ble overprøvd av Kystverket, men da var det for sent til at Fjord Line kom i gang igjen.

I opplag

Rundt 100 personer mistet jobben da Fjordcat sluttet å seile forrige gang. Flere av disse var sesongarbeidere. Ifølge Ingvald Fardal er de fleste av de tidligere ansatte nå tilbake.

Etter at Fjordcat forlot Kristiansand forrige gang, har den lagt i opplag i Danmark. Tre mann har jobbet med å holde båten ved like og den har blitt startet opp hver dag. Ifølge Fardal har det kostet rederiet 20 millioner i driftsutgifter og kapitalutgifter å ha båten liggende.