KRISTIANSAND: Det var klokka 20.50 den aktuelle kvelden i mars at Vennesla-kvinnen, etter sin egen forklaring, samlet sammen noe papir i en kurv inne i et av solsenterets avlukker og tente på.

– En kvinne som lå og solte seg i et av de øvrige avlukkene i lokalet, kunne lett ha omkommet om hun ikke hadde kommet seg ut i tide, heter det i tiltalen fra statsadvokat Jostein Johannessen.

Store skader

Solsenteret, som ligger på Rundingen på Lund i Kristiansand, ble også totalskadet i brann 31. desember 2009. Etter den siste brannen var konsekvensen store skader og senteret måtte holde stengt i lang tid.

Fem dager etter brannen ble 20-åringen innkalt til avhør hos politiet og hun ble da pågrepet. Siden den gang har hun blitt holdt varetektsfengslet siktet for brudd på straffelovens paragraf 148, ofte omtalt som mordbrannparagrafen.

Gjentakelsesfare

I rettsmøtene har påtalemyndigheten bedt om at hun holdes fengslet i frykt for at hun skal starte nye branner. 20-åringen er tidligere tatt for å sette fyr på søppel og klær.

Kvinnen er også tiltalt for å ha gjort skade på inventar, løsøre og bygningsmasse for 535.000 inkludert merverdiavgift. Det er lagt ned påstand om oppreisning og erstatning på 2.497.695 kroner etter brannen. Saken mot den tiltalte 20-åringen kommer opp for Kristiansand tingrett 24. og 25. oktober.

– Full fyr

Maren Gullvåg Aasen (15) var inne på solsenteret da brannen startet.

– Mitt livs aller verste opplevelse. Det var helt forferdelig. Da jeg endelig kom meg ut, sto det syv andre utenfor. Jeg tror jeg var sist ute. Alt var kaos inni der, fortalte hun til fvn.no rett etter brannen.

15-åringen kjente en rar lukt mens hun tok sol.

– Jeg fikk ikke panikk, men fant ut at jeg måtte få klærne på og komme meg ut. Ute i gangen var det full fyr ut av ei dør – og så ble det helt mørkt av røyk. Jeg kjente røyken kom i lungene, men jeg klarte å komme fram til døra, fortalte hun i mars.