SØGNE: — Vi fikk meldingen fra hovedredningssentralen like før klokka åtte. En 50 fots båt hadde gåttt på grunn ved Ny-Hellesund. Det var ingen dramatikk, og dem om bord kunne gå tørrskodde i land, sa operasjonsleder Ove Austenaa i Agder-politiet til fvn.no tidligere mandag kveld.

Mannskapet på redningsskøyta «Kaptein Egil J. Nygård» fikk beskjed om grunnstøtingen fra andre båtfolk, og kjørte til stedet. Det som var en fiskeskøyte hadde kjørt på det såkalte Greteskjæret midt i sundet.

— Han om bord hadde kjørt på feil side av staken. Mannen var uheldig, det er ekstremt lavvann akkurat nå, sa skipper Sven Arild Evertsen på «Kaptein Egil J. Nygård».

Evertsen gjentok politiets versjon: Grunnstøtingen var helt udramatisk. En annen ting må han rette på: Grunt nok til å gå i land var det ikke. Mannen i fiskeskøyta valgte å bli værende.

— Nå sitter han og venter på «Ægir», tilføyde skipper Evertsen.

Redningsskøyta fra Farsund ble tilkalt da den mindre «Kaptein Egil J. Nygård» ikke klarte å rikke havaristen.

— Den sitter godt fast. Vi dro i stykker en trosse da vi prøvde, sa Evertsen.

Om bord i «Ægir» regnet mannskapet å være framme og klare for bistand i 22-tiden. Da var farsundsskøyta, så vel som «Hvaler» fra Mandal og «Kaptein Egil J. Nygård», som nå var tilbake, på plass.

Og så, kort etter klokken 22, var havaristen trukket løs.