KRISTIANSAND: Onsdag formiddag forklarte kvinnen i 20-årene hva som skjedde da hun ble overfalt og voldtatt i Baneheia natt til 26. juni fjor.

— Det kom to gutter løpende mot meg. Idet jeg snur meg ser jeg at de kaster en genser eller tørkle foran ansiktene sine, fortalte kvinnen i Kristiansand tingrett.

Kvinnen fikk da en anelse om hva som var i ferd med å skje.

— Den ene tok tak rundt halsen og den andre rundt beina. Jeg husker at grepet rundt halsen var veldig hardt og jeg fikk problemer med å puste, sa kvinnen.

Hun opplyste at hun var nærmest lammet av frykt da de to personene grep tak i henne.

— Jeg visste ikke om de hadde våpen. Jeg var redd for at de skulle drepe meg og torde ikke gjøre motstand. Jeg ville bare få det overstått, sa kvinnen.

Vet ikke om det var to

Grepet rundt halsen var så hardt at kvinnen fryktet hun skulle bli kvalt. Etter hvert ble grepet løsnet og kvinnen ble i stedet holdt fast rundt beina. Hun hadde hele tiden øynene dekket av et tørkle eller en genser.

Hun er fremdeles usikker på om det var kun den ene eller begge som forgrep seg mot henne.

— Det synes jeg er veldig ubehagelig. Det blir verre hvis det er to, men det er enda verre å ikke vite, sa kvinnen.

Kvinnen ble utsatt for flere overgrep på åstedet og hun tror at det var samme mann som begikk samtlige.

18-åringen fra Algerie hevdet i retten at han ikke visste hva som skulle skje i skogen og at han trodde de kun skulle rane kvinnen. Det tror ikke kvinnen noe på.

— Hvorfor skulle han ellers bære meg 200 meter inn i en skog? Hva annet tror man skal skje der inne? Det er tydelig at den ene holdt hendene mine mens den andre kledde av meg. Da skjønner man hva man er med på, sa kvinnen.

- Hold kjeft!

Fra kvinnen ble overfalt til overgrepene var over ytret gjerningsmennene kun noen få setninger.

— De sa "hold kjeft" og "du skal, du skal". Det var det eneste de sa på norsk. I tillegg sa de et par setninger på et språk jeg ikke forsto, sa kvinnen.

Kvinnen ga en svært detaljert beskrivelse av hva som skjedde natten overgrepet fant sted. De to gjerningsmennene skal ha båret kvinnen over en fotballbane og inn i skogen mens hun hadde øynene tildekket.

— Jeg hadde bare en liten glipe hvor jeg kunne se ned på bakken, sa kvinnen.

Redd for å gå alene

Hun fortalte at hun har vært redd for å gå alene etter overgrepet. Spesielt har det vært ille å ikke vite hvem som voldtok henne.

— En stund etter voldtekten gikk jeg alene gjennom Markens. Da var jeg ikke redd for at noe skulle skje, men frykten var at jeg ikke kunne vite om overgriperen var der. Det kunne være hvem som helst med en viss høyde og hudfarge, sa kvinnen.

19-åringen fra Spania som skal ha stått for selve voldtekten er allerede dømt til ti års fengel for denne og to andre voldtekter.

Kristiansand tingrett fant da ingen formildende omstendigheter. Voldtekten i Baneheia ble av retten karakterisert som smertefull, nedverdigende og ydmykende.