Markedssjef ved Sørlandets Travpark, Ingvar Ludvigsen, har god tro på at Søgne-treneren Øystein Tjomsland vil innkassere over en million kroner i derbyfinalene på Bjerke travbane 9. september. Mandag og tirsdag denne uken kvalifiserte Tjomsland inn hele åtte av 11 hester, og han er favoritt i tre løp:

  • Med Tekno Odin i Norsk Travderbys åpne klasse for fire år gamle kaldblodshester. Førstepremie: 750.000 kroner.

  • Med Grude Jenta i hoppederby for fire år gamle kaldblodshester. Førstepremie 300.000 kroner.

  • Med Thai Holiday i Norsk Travkriterium for tre år gamle varmblodshester. Førstepremie: 375.000 kroner.

— I tillegg har Øystein med knallgode hester som Eikdølen og Vestpol Dennis i Norsk Travderby, som fort kan blande seg inn i tetstriden med Tekno Odin. Og attpåtil er Tjomsland outsider med Flying Photo i Norsk Travkriteriums åpne klasse, og der er førstepremien 500.000 kroner. Så ja, jeg tror Øystein vil innkassere en ny milliongevinst, og jeg er ikke redd for å legge press på ham, sier Ludvigsen med et smil.

Hele 14 sørlandshester stiller til start av de 96 traverne i åtte løp på Bjerkebanen 9. september. Ludvigsen tror minst 8000 tilskuere vil følge løpene.

— Vi på Sørlandets Travpark jobber med å få til en busstur inn for andelseiere i folkehesten Thai Holiday. Det blir et først til mølla-prinsipp for de 50 første som melder seg på når vi utlyser dette om noen dager, forteller Ludvigsen.