KRISTIANSAND: — Det er et stort oljefunn ved Vårøy og om det er rekordstort vil vise seg, sier Carl Erik Kilander i Statens naturoppsyn, til fvn.no.

Funnet som stammer fra Godafoss-havariet, ble gjort klokken 10.40 onsdag formiddag like øst for Lindesnes fyr ved Vårøy av Statens naturoppsyn.

Seks tonn olje

Kilander antar at funnet er større i overflate enn påslaget som ble gjort ved Ryvingen i Mandal. Der det ble renset opp så mye som seks tonn med bunkersolje.

— Vi har hatt noen store oljepåslag ved Ryvingen i Mandal. Der fikk vi opp seks tonn olje og de første meldingene vi har fått nå er at det er på samme nivå som Ryvingen, sier brannsjef i Brannvesenet Sør, Jon Inge Aasen, til fvn.no. Det blåser kuling på stedet.

Mannskap jobber nå på spreng for å sikre området og starte et tidkrevende rensearbeid.

Blåser kuling på stedet

Mannskapene har nå en stor og vanskelig jobb å gripe fatt i.

— Akkurat nå er vi åtte mann der ute. Vi har sendt ut skjærgårdstjenestens båt. Mannskapet har lagt ut lenser og sperret av oljen. Det er hovedmålet, sier Aasen.

Lensene blir lagt ut for å stenge av hovedpåslaget, som er ett av tre påslag som nå er funnet i området.

- Viktig friluftsområde

— Funnet ligger i skjærgårdsparken i Lindesnes. Det er et område som er veldig viktig for friluftslivet og et mye brukt friluftsområde, påpeker Kilander.

Til tross for at det onsdag ettermiddag blåser opp mot kuling på stedet, opplyser Aasen at arbeidsforholdene kunne vært verre.

— Selv om det er kraftig vind, så kommer den fra vest, så vi har holmen i le av været, sier Aasen, som håper at lensen ikke ryker i det dårlige været.