SØGNE: — Vi har vært ute og sett på skuret. Det er sprengt, opplyser politioverbetjent Loyd Larsen ved Søgne og Songdalen lensmannskontor.

Politiet har hatt samtaler med naboer i området som forteller at de hørte et smell mellom klokken 22 og 23 fredag 22. januar i år.

Larsen ønsker nå tips fra folk om saken:

— Det er jo alvorlig å bruke sprengstoff. Vi oppfordrer folk til å melde ifra til oss hvis de har mistanke til noen eller om de vet noe om det som har skjedd.

Saken står foreløpig på stedet hvil på grunn av mangel på spor, men hvis politiet får mer informasjon vil saken etterforskes videre, lover Larsen.

Buss-skuret, også kalt "Styrehuset", er nærmest blitt et historisk landemerke, etter å ha stått på stedet i over 50 år. Det har til og med fått sin egen sang.

Les mer: Her sto det et historisk buss-skur

I slutten av forrige uke ble den historiske ventebua, også kalt "Styrehuset", knust. Foto: Arne Holskog

Brøytebilen frikjent

Det ble spekulert i om det var brøytebilen som var skyld i at busskuret var blitt til pinneved.

Arild Bjelland er prosjektleder i NCC Road. Han forteller at en brøytebilsjåfør umiddelbart meldte fra til politiet da han så at ”Styrehuset” var knust.

— Sjåførens første tanke var at skuret var sprengt. Han kontaktet politiet umiddelbart for å melde ifra, fordi han mente dette var ren vandalisme. Sjåføren er selv fra Søgne-området, forteller Bjelland.

Bjelland mener at en brøytebil nærmest måtte ha kjørt igjennom skuret hvis det skulle ha blitt knust så fullstendig som dynamitten nå har sørget for.

- Utrolig mye arbeid å restaurere

Helge Paulsen er byggfaglig konsulent hos Fylkeskonservatoren. Han forteller at det kostet rundt 60.000 kroner å restaurere ”Styrehuset” i 2007.

Bilde fra restaureringen av styrehuset i 2007. Foto: Helge Paulsen. Foto: Helge Paulsen

— Det var utrolig mye arbeid å restaurere skuret. Fylkeskonservatoren har en positiv holdning til å sette det opp igjen, men man kan jo ikke stadig legge inn penger til ting som blir sprengt i stykker. Vi må diskutere nøye vi skal rekonstruere det.Fylkeskonservatoren vil om kort tid hente inn materialene til "Styrehuset" for tørking og vurdering.

— Det er trist at dette skjedde. Nå håper at vi de skyldige blir funnet, sier Paulsen.

Kommenter saken under.

Vet du hva som har skjedd med "Styrehuset"? Tips oss på telefon 03811 eller send epost til nyheter@fvn.no.