AGDER: — Det er cirka 7000 kunder som er uten strøm nå i Agder. Rundt 5000 av disse er bosatt i Vest-Agder, men vi ser at problemene er i ferd med å spre seg til Aust-Agder også, sier Realf Ottesen, kommunikasjonsdirektør i Agder Energi, til fvn.no klokken 17.15. Han kan opplyse om at Agder Energi jobber på spreng for å fortløpende løse problemene etter hvert som de dukker opp.

— Vi har jo sett på værmeldingen i forkant, og var sånn sett forberedt. Men vi har måtte oppbemanne fortløpende gjennom dagen og har nå alt av tilgjengelig mannskap i sving, forteller han.

Klokken 18.00 skulle ØiF Arendal møte HB Esch fra Luxembourg til cupvinnerkamp i Nedeneshallen. Men kort tid før kampen skulle kastes i gang gikk strømmen i hallen. Fvn.no sin reporter Nicolai Olsen melder klokken 18.06 at det visstnok skal være en vaktmester på vei for å skru på nødaggregatet.

Klokken 18.20 var alt i orden i Nedeneshallen. Dommerene og EHF-delegatet bestemte da at nytt kamptidspunkt er klokken 18.45. ## 3000 uten strøm i formiddag

— Det er cirka 3000 kunder som er uten strøm. Det gjelder strekningen fra Søgne og frem til Flekkefjord, sier Realf Ottesen, kommunikasjonsdirektør i Agder Energi, til fvn.no klokken 12.15. Problemer skal være i Søgne, Lyngdal, Kvinesdal, Lista og Flekkefjord.

Årsakene er at vinden blåser salt fra havet som legger seg på ledningene og fører til kortslutning, samt at trær blåser over ledninger.

Han kan ikke si noe om når kundene får tilbake strømmen.

— Kontrollærene er på vei ut, men når de kommer frem kan det vise seg at feilene er mer kompliserte enn vi har antatt. Og det blåser fortsatt, påpeker Ottesen.

Brann i trafostasjon

Rett før klokka 10.00 søndag formiddag rykket brannvesenet ut etter melding om brann i en trafostasjon i Søgne.

Hendelsen skal ha skjedd i Høgskoleveien i Søgne, og skal ha medført at flere husstander er ute strøm. Blant annet skal strømmen rett over klokken 11 ha vært borte et par timer på hele Langenes.

Meldingen gikk først ut på at det hadde vært et lynnedslag. Realf Ottesen avkrefter at lynet er skyld i brannen.

— Det er slike situasjoner som oppstår når det er mye vind og mye salt fra havet som blåser innover, forteller Ottesen til fvn.no.

— Det har egentlig vært veldig rolig, sier leder for beredskapsavdelingen i Kristiansandsregionen brann og redning IKS, Vidar Ekse, til fvn.no. Bortsett fra en hendelse på Slettheia i går kveld hvor en plate løsnet fra en blokk og trafobrann i Søgne, så er det ikke meldt om alvorlige hendelser.

Økt beredskap

Kommunikasjonsdirektøren sier at Agder Energi var forberedt på at det ville komme problemer, ut fra værmeldingene og de har trappet opp beredskapen.

— Vi håndterer problemene fortløpende, sier Ottesen.

Flere steder mangler strøm og veibelysning. Fvn.no har kjørt strekningen mellom Lyngdal og Mandal søndag kveld. På store deler av strekningen mangler er gatelysene mørke. Det meldes samtidig om vanskelige kjøreforhold.

Fvn.no følger situasjonen utover dagen.

Har strømmen gått hos deg? Skriv inn området det dreier seg om, og hvor lenge det har vart i debattfeltet under.