LILLESAND: Den 41 år gamle lillesanderen ble i mai i fjor utsatt for alvorlig knivstikking. Både før og etter denne hendelsen mener politiet lillesanderen omsatte mye narkotika, og oppbevarte ulovlige våpen.

Ifølge tiltalen som statsadvokatene i Agder har sendt til Kristiansand tingrett har mannen vært involvert i en rekke narkotikasalg.

15. november i fjor skal han ha kjøpt en halv kilo amfetamin av en mann fra Stavanger. I begynnelsen av samme måned mener påtalemyndigheten å kunne føre bevis for at han bidro til at en kvinne fra Kristiansand solgte 80 gram amfetamin til en kvinne fra Stavanger.

Til sammen ni navngitte personer skal ha kjøpt til sammen 130 gram amfetamin av lillesanderen i løpet av sommeren og høsten i fjor. I kjølvannet av dette er en rekke personer nedover i systemet også dømt for kjøp, oppbevaring og bruk av amfetamin.

Da politiet rykket ut til det som senere har endt opp med et forsøk på overlagt drap på 41-åringen 25. mai i fjor, ble det under ransakingen funnet flere våpen som påtalemyndigheten mener er registreringspliktig.

Ifølge tiltalen ble det funnet stk. pistol Star 9 millimeter, 1 stk. pistol Rossi kaliber 22, 1 stk. spansk dobbeltløpet hagle 12/70, 1 stk. dobbeltløpet hagle K J Churchill Gunmakers LTD 12 og 1 stk. enkeltløpet hagle Herrington & Richardson 12. Da politiet var på stedet 8. februar i år ble det også funnet et haglgevær.

I løpet av en periode fra mai i fjor fram til februar i år er det i tillegg beslaglagt flere tusen forskjellige patroner. Det største beslaget ble gjort 15. november i fjor da det ble funnet 872 22-kalibers patroner og 24 stk. rødfis, som er forsvarets øvelsesammunisjon.

Da den nå tiltalte lillesanderen møtte som vitne i saken mot 22-åringen, som er dømt til ni års forvaring for forsøket på overlagt drap, ble det hevdet fra 41-åringen at mange av våpnene som politiet beslagla er antikviteter og ikke funksjonsdyktige våpen.