KRISTIANSAND: Mannen stakk fra politiet en julinatt i 2008,og en forfølgelse av bilen viste hastigheter på cirka 100 kilometer i timen i Dronningensgate.

Det ble tatt blodprøve av mannen, men denne blodprøven ble forvekslet med en annen. Derfor ble sjåføren innkalt til dna-testing, slik at politiet med sikkerhet kunne spore tilbake til hans blodprøve. Først et par år etter kjøringen endte saken til behandling i retten. Det har vært formildende ved straffeutmålingen, slik at 22-åringen er dømt til 45 dagers fengsel, og må sone 15 dager. Domfelte har imidlertid anket straffeutmålingen.

I retten kom det frem at det var vesentlig for 22-åringen å unngå et fengselsopphold fordi han har fått en jobb hvor reell soning i fengsel kan bety at han mister jobben. Den domfeltes arbeidsgiver var derfor også opptatt av at det kun ble gitt betinget fengsel, fordi det åpnet for en fortsatt engasjement 22-åringen. Arbeidsgiveren vil nemlig gjerne beholde mannen.

Foruten fengselsstraff må mannen betale 40.000 kroner i bot, 3000 kroner i saksomkostninger og være uten førerkort i to år og seks måneder.