SØGNE: — Søgne vokser fortsatt, og skal vi gi et like godt tilbud til et økende antall innbyggere, må vi ansette flere leger. Samhandlingsreformen stiller også økte krav til fastlegetjenesten, og da er det viktig at vi har tilstrekkelig kapasitet, sier kommuneoverlege Frank R. Andersen.

Vokser med 250

I juni talte befolkningen i Søgne 10.855 personer, et antall som antas å øke med 250 personer årlig. Nå ønsker kommunen å opprette to nye fastlegehjemler.

I dag er det ni leger i Søgne med fastlegehjemler, samtlige er lokalisert til Søgne legesenter. Det er knapt med ledige plasser på legenes lister, i tillegg ønsker fem av legene å redusere antallet pasienter på sine lister med mellom 300 og 400 pasienter totalt.

Mer å gjøre

De fem er, foruten Frank Andersen selv, Øivind Tvedt, Heidi Fidjeland, Anne Beate Holme og Tore Høyem. - Selv har jeg hatt mange av de samme pasientene i 20 år. Og når pasientene blir eldre, blir det også mer å gjøre. Men ingen vil bli kastet ut fra listene, eller flyttet mot sin vilje, understreker Andersen.

Hjemlene ønskes opprettet fra nyttår og vil etter alt å dømme være på plass rundt påsketider, samtidig som det ombygde legesenteret etter planen skal stå klart.

Fylkesmannen i Vest-Agder stiller seg positiv til søknaden om to nye legehjemler til Søgne, og anbefaler støtte til hjemlene overfor Sekretariatet for Nasjonalt råd for spesialistutdanning av leger og legefordeling.