SONGDALEN: På "supermandag" i Vest-Agder KrF må Dagrun Eriksen nesten få støtte i alle lokallag for å kunne være med videre. Lokallagene Hægebostad, Lindesnes, Marnardal, Songdalen, Farsund, Søgne og Sirdal har alle nominasjonsmøter denne kvelden, og til sammen skal de velge 18 kandidater til nominasjonsmøtet 16. november.

Fylkesleder Hans Fredrik Grøvan har allerede sikret seg 25 stemmer fra Kristiansand og Lyngdal. Til nominasjonsmøtet velges det 65 delegater, Åseral med én delegat, sender sannsynligvis ingen på møtet. 33 delegater gir flertall.

Må våkne

arne skraastad.jpg

— Det er viktig at mange lokallag nå våkner, og ser viktigheten av å ha med Dagrun Eriksen videre, sier Arne Skraastad . Han mobiliserer for Dagrun Eriksen sammen med blant andre leder i Vennesla KrF, Celina Hagen, Espen Lindal og Odd Arne Risdal fra Lindesnes og Atle Drøsdal fra Kristiansand.

— Vi mener det er viktig å stå fram og si hva vi mener om nominasjonsprosessen og Dagrun Eriksens styrker, sier Skraastad på vegne av gruppa.

Reagerer

— Jeg reagerer på påstander som blir fremsatt om Dagrun Eriksen, det er ikke slik jeg kjenner henne, sier Celina Hagen, som legger til at hun mener Dagrun fikk urettferdig behandling i lokallaget i Kristiansand, og at det blir feil at Kristiansand skal styre nominasjonsprosessen.

— Kritikken mot Dagrun oppleves som urettferdig, og vi er noen stykker som mener dette. Vi opplever at Dagrun Eriksen er en rikspolitiker med tyngde, en kvinne som har fått igjennom viktige verdisaker for KrF, sier Skraastad.

Viktige saker

Han nevner spesielt Eriksens arbeid i forbindelse med paragraf to i grunnloven, kirkeforliket, der hun sto bak et forlik som ble mye bedre for kristenfolket enn utgangspunktet. Privatskole-forliket og arbeidet med formålsparagrafen for grunnskolen er to andre områder der Eriksens har fått igjennom viktige saker for KrF.

— Det er ikke mange andre i partiet som kan ta en slik rolle i rikspolitikken. Det handler om hennes kunnskaper, tyngde og at hun gjennom å ha sittet i mange år har opparbeidet seg en solid rutine.

Skraastad og de øvrige sentrale KrF-erne fra Vest-Agder håper nå at flere lokallag vil støtte Eriksen slik at hun blir med i nominasjonsprosessen videre. - Det er viktig å ha med Dagrun videre, ikke bare for Vest-Agder KrF, men for hele KrF som parti.

Dyktig politiker

— Dette er ikke bare en sak lokalt, men en viktig sak for hele partiet, og vi må evne å se dette, sier Skraastad, og legger til:

— Vi må se Dagrun som den dyktige stortingspolitikeren hun er. Hun er ikke feilfri, men det er ingen. I løpet av sine år på tinget har hun gjort veldig mye bra for partiet.Skraastad og Hagen har ingen strategi med å ringe rundt til medlemmer for å mobilisere.

— Men jeg snakker stadig med folk i KrF, og nominasjonsprosessen er et tema vi snakker mye om, det sier seg selv, sier Skraastad.