SONGDALEN: — Det har fremkommet reaksjoner på at Øygarden føyk rett inn på listen, sier leder av Songdalen Venstre, Jone Nyborg. - Hun må nå dra rundt i lokallagene i fylkene, slik at vi blir kjent med henne, sier han.

Nyborg er nøye med å understreke at han ønsker henne hjertelig velkommmen til Venstre, og beklager at hun nå havner i et lite vepsebol.

Kristin Øygarden er ukjent blant Venstre-velgerne på Agder. Nå må hun vise seg fram. Foto: Christian Storjord

— Vi har ingen kultur i Venstre på å slakte noen vi ikke kjenner. Men hun er ikke nominert fra noen lokallag.I et brev forfattet av Jone Nyborg, Stein Inge Dahn, Ivar Skregelid og Sigrun Hovden invitereres det til et møte søndag 7. oktober for å diskutere nominasjonsprosessen i Venstre.

De mener listen er distriktsfientlig og peker på at de fire toppkandidatene på listen er fra de tre store byene Kristiansand, Arendal og Grimstad.

— Kjønnsfordelingen er også skjev, fra Aust-Agder er det fire menn, mens fra Vest-Agder er det en mann. Kjønnsbalansen må bli bedre mellom fylkene, sier Nyborg.

— Vi mener det er riktig å komme tidlig på banen og fortelle om vår misnøye. I et regisert medieløp står nominasjonskomiteen og toppene smilende fram og forteller om et samstemt Venstre. Slik er det ikke, derfor er det viktig at hver lokallag stiller på møtet og forteller og prosessen og veien videre. Dette er ikke noen splid i partiet, man alt er heller ikke rosenrødt, sier Nyborg. - Støtter dere en felles liste og Hans Antonsen på topp?

— Ja, vi støtter ideen om en felles liste, det er det faktum at det har blitt en byliste vi reagerer på. Venstre har store lokallag i Flekkefjord, Mandal, Søgne og voksende her i Songdalen. Dette er store områder som ikke er tilgodesett på toppen av listen.

— Når det gjelder Antonsen er det ingen tvil om at han er den mest profilerte i Venstre i landsdelen, og den største Venstre-stjerna på Sørlandet, sier Nyborg.