KRISTIANSAND: -De siste årene har det vært flere konfrontasjoner og trusler, forklarte 29-åringen.

I februar 2008 skal Stuverød ha stoppet hyttenaboen tre hundre meter fra gården.

— Han kalte meg en idiot, og ba oss komme oss vekk, sier vitnet.

Det oppstår en lengre ordveksling før vitnet og hans samboer fortsetter turen vekk fra området. Det skal da ha blitt avfyrt skudd fra Stuverød og mot hyttenaboene. Skuddene har naboen verken sett eller hørt, men han henviser til sin far som skal ha sett den tiltalte 40-åringen skyte mot ham.

-Han kjører tilbake til gården og avfyrer et skudd, forklarer vitnets far, som så Stuverød skyte mot turgåerne. -Han står med rifla i hoftehøyde og skyter tre skudd. -Jeg følte at dette var en uholdbar situasjon, i og med at han truet familien, sa mannen som i dag vitnet i saken mot Bjørn Stuverød. -Skuddene var nok bare ment for å skremme, sier hyttenaboen.

Konflikten mellom Stuverød og hyttenaboene skal ha tilspisset seg de tre siste årene for så å kuliminere i den overnevnte skyteepisoden.

Stuverøds bror: -Frykter at jeg blir nestemann

-Jeg har ikke følt meg trygg. Det sier broren til den drapstiltalte Bjørn Stuverød. I dag vitnet han i saken mot sin egen bror.

De to har hatt et svært anstrengt forhold gjennom oppveksten. Aktor spurte hva han trodde ville skje dersom Bjørn Stuverød ble løslatt.

-Jeg frykter at jeg står for tur neste gang, fortalte den 41 år gamle broren fra vitneboksen.

**Les også:

- Hun hadde dødskramper**

Stuverød vil løslates

Ved en anledning skjøt Stuverød broren i kneet.

— Venninna mi ble angrepet av elghunden på gården. Jeg tok tak i bikkja, og da kom han og slo meg to ganger i ansiktet.

På loftet fortsatte krangelen. To skudd ble avfyrt. Det siste traff broren i kneet. Senere har tiltaltes far tatt på seg skylda for skyteepisoden.

Broren til Stuverød mener at deres mor ville at han skulle overta gården, og at dette var skylden til at forholdet dem imellom var så dårlig. Han fortalte videre at moren til Stuverød ville flytte fra gården.

— Ho hadde det ikke noe greit. Ho var redd for ”han der”, og sa at det ikke var bare bare å bo med en psykopatisk sønn.

Stuverød fortalte i går om en oppvekst der han daglig fikk bank av sin bror . Han hevder også at han ble seksuelt misbrukt av broren.

40-åringen kan ikke dømmes for drapet. Sakkyndige har vurdert at han var psykotisk da han i april i fjor drepte sin mor og parterte liket. Rettsaken vil derfor dreie seg Stuverød skal dømmes til tvungent psykisk helsevern.

Kameraten vitnet

Også kameraten til Stuverød var vitne i retten i dag.

Han fortalte at han oppfattet Stuverød som spesiell, original og sær. Han la til at Stuverød alltid var grei mot ham, men at han ville at andre skulle oppfatte ham som litt farlig og gal. Han ønsket å gi et slikt image.

Drapsdagen ringte Stuverød til kameraten flere ganger. Seks av samtalene gikk til mobilsvar. Disse meldingene ble lest opp for retten, og gikk i grove trekk ut på at Stuverød nå mente det var trygt for barn å komme til gården.

Kameraten forklarte fra vitneboksen at han var usikker på når Stuverød forandret seg.

-Jeg reagerte ikke før han begynte å snakke om de stjåle sædcellene.