UNDERSØKTE. Politibetjentene Line Thorsen og Øyvind Worpik fra Vågsbygd politistasjon på åstedet. Foto: Baard Larsen
RÅ MAKT. Inngangsdøren i metall ble brutalt brutt opp. Foto: Baard Larsen

KRISTIANSAND: For tre uker siden var det ubudne gjester på besøk hos varmepumpeforhandleren i Vågsbygd. Dermed tok innehaver Tor Inge Helle grep og fikk installert videokamera som overvåker inngangsdøren.

Til tross for dette og et skilt som viste at området var overvåket, brøt tyver seg på ny inn i forretningen i natt. Foruten flere varmepumper stakk de også av med PC-en som inneholdt overvåkningsfilmen.

Innehaveren advarer nå folk mot å kjøpe unormalt billige varmepumper på nett eller fra privatpersoner.

Toppmodeller

INNGANGSPUNK. Tor Inge Helle viser politibetjent Line Thorsen hvor tyvene har kommet inn. Foto: Baard Larsen

— I løpet av natten har det vært innbrudd i forretningen og flere varmepumper er stjålet. Politiet fikk inn meldingen i morgentimene. Etter åstedsundersøkelsen utarbeider vi en rapport, så tar vi saken videre derfra, sier politibetjent Line Thorsen ved Vågsbygd politistasjon.Ifølge Helle er det snakk om de beste varmepumpene på markedet som er forsvunnet.

— Så langt kan jeg se at det er snakk om seks varmepumper av typen Panasonic HE9-PKE som er stjålet. Dette er toppmodellen i markedet. En annen varmepumpe fra LG har de ikke tatt, så det er tydelig at tyvene har vist nøyaktig hva de skulle gå etter siden de tok ett spesifikt merke, mener Tor Inge Helle.

— For tre uker siden hadde jeg også innbrudd her, hvor det forsvant en varmepumpe og en del monteringsverktøy fra en tilhenger. Etter dette satt jeg opp videokamera og markerte utenfor at området var videoovervåket, legger innehaveren til.

Oppgitt

Helle er oppgitt og irritert over at det nok en gang har vært innbrudd og tyveri fra forretningen. Han forteller videre at det i tillegg til varmepumpene ble stjålet en eldre datamaskin.

MARKERT. Videokamerater er synlig ved inngangsdøren sammen med skiltet om at området er videoovervåket. Foto: Baard Larsen

— Varmepumpene har en verdi på mellom 15.000 og 18.000 kroner, så det er nok forsvunnet verdier for rundt 100.000 kroner denne gangen. I tillegg kommer ødeleggelsene på døren og den gamle PC-en som forsvant, oppsummerer Helle.- Hvorfor skulle de stjele en gammel PC når det var varmepumper tyvene gikk etter?

— Jeg vil anta at årsaken er at videoovervåkningen har blitt lagret på datamaskinen, og at tyvene dermed har skjønt at det var lurt å ta med seg PC-en, svarer Helle.

Han sier at politiet har sikret spor fra stedet. I tillegg kan det være at andre bedrifter i området har videoovervåkning som gjør at tyvene er blitt fanget på film.

Ber om tips

Politiet har så langt ikke fått tips om at det er andre bedrifter i området som har hatt innbrudd i løpet av natten. Fra operasjonssentralen på Agder ber nå politiet om tips i saken.

— Politiet er interessert i publikums hjelp i forbindelse med innbruddet ved Roto, og spesielt omkring hendelser og bevegelser i området fra klokka 20 i går og til 6-tiden i dag morges, sier operasjonsleder Magne Storaker ved Agder politidistrikt.

— Dersom noen har informasjon i saken kan dette ringes inn på 02800, legger han til.