Den norske bilsportstjernen brakdebuterte på legendariske Lydden Hill i England søndag ved å bli nummer to i det ene av to innledende heat. Etter fullstendig clutchkollaps i første heat, var lettelsen stor da Solberg omsider suste først over mål i sitt forsøk.

— Jeg var veldig usikker ettersom clutchen røk i første heat. På startstreken i neste heat var jeg livredd for at det skulle skje igjen. Derfor var jeg overforsiktig med alt, og jeg ville ikke ta noen som helst risiko med clutchen, sa Petter Solberg.

Til tross for svak start, presterte han nest beste tid av samtlige 19 biler i største klasse. Kun svenske Timmy Hansen (20) var raskere over fire heatrunder.

— Clutchen var i full fyr også i annet heat, og i tillegg var jeg borti en sikkerhetsvegg, så bilen var ikke god å kjøre, sa Solberg.

To nye heat står for tur mandag. Innen den tid får Solbergs hardt pressede mekanikere mer jobb med å bytte clutch. Etter først å ha tjuvstartet i første heat, ble det bråstopp for Solbergs karbonbil, som sto igjen på startstreken i neste forsøk. (©NTB)